Eleonóra
-1 °C
2 °C

Euroszkeptikus utalás a Fidesz-honlapon

2003.01.10. 08:15
Közvetlen link mutat egy EU-csatlakozást elutasító honlapra a Fidesz és a Szövetség a Nemzetért Polgári Kör honlapján. Az MSZP szerint lelepleződött a Fidesz a csatlakozást támogató "kongresszusi purparléjának kétszínűsége. A Fidesz szerint Orbán nem vállalhat felelősséget mások véleményéért.
Hiteltelenné vált a Fidesz az uniós csatlakozás kérdésében, mivel a párt honlapjáról egy kattintással egy, az EU-csatlakozás elutasítására felszólító weboldalra lehet jutni - véli az MSZP. A honlapon közölt, a csatlakozás elutasítására felszólító felhívást Eörsi Mátyás parlamenti képviselő olvasta fel az SZDSZ csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Nem tükrözi Orbán véleményét

Eörsi szerint Orbán Viktor volt miniszterelnöknek, a polgári körök összehívójának számot kell adnia arról, hogy miként viszonyul az idézett nyilatkozathoz. Erre reagálva Hende Csaba, Orbán Viktor kabinetfőnöke hangsúlyozta, az ő honlapjuk a hajramagyarorszag.hu, jelezve, hogy a polgári körök internetes honlapján megjelent felhívás nem Orbán Viktor véleményét tükrözi.

Saját honlap

Orbán Viktornak, illetve a volt kormányfő tagságát is bíró Szövetség a Nemzetért Polgári Körnek önálló honlapja van, és azon nem szerepel az idézett felhívás - nyilatkozta az MTI-nek Németh Zsolt. "Orbán Viktor csak azért a véleményért tud felelősséget vállalni, ami a Szövetség a Nemzetért Polgári Kör honlapján is megtalálható" - mondta a fideszes politikus.

Kattintásnyi távolságra

Az MSZP szóvivője szerint a honlap a hajramagyarorszag.hu honlapról is egy kattintással elérhető. "Felesleges volt a kongresszusi purparlé, a kétszínűség lelepleződött" - fogalmazott Nyakó István, hozzátéve, hogy "a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát".