Auguszta
-3 °C
2 °C

Megerősített rendőri jelenlét Olaszliszkán

2007.06.15. 15:29
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán június 17-én jótékonysági P. Mobil-koncert lesz. A rendezvény ellen több száz helybéli petícióban tiltakozott a falu vezetőjénél, így a lakosság körében kialakult félelemérzet miatt, az esetleges atrocitások megelőzése érdekében Kökényesi Antal megyei rendőrfőkapitány megerősített rendőri jelenlétet rendelt el.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felajánlotta az olaszliszkai P. Mobil-koncert szervezőinek a pályán belüli biztosításhoz nyújtandó segítséget, amelyet az érintett elutasított, nem kötött szerződést.

Mindezt figyelembe véve a kijelölt, zárt területen belüli biztonságért minden felelősség a rendezőt és az általa felkért biztonsági céget terheli, áll a rendőrség közleményében.

Jelenleg már nyolc gyanúsítottja van a tavaly történt olaszliszkai bántalmazásnak, amikor is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán tavaly október közepén gyermekei szeme láttára verték agyon a 44 éves tiszavasvári tanárt, Szögi Lajost, miután autójával elsodort és könnyebben megsebesített egy kislányt.

A rendőrség – mivel az ország több pontjáról is várható jelentősebb számú érdeklődő – a település közrendjének fenntartása érdekében a szükséges intézkedéseket megtette, kellő rendőri erővel, a szükséges mértékben felügyeli a köz biztonságát.

Felhívják a kulturális programokra érkezők figyelmét arra, hogy "a helyszínt csak meghatározott útvonalon közelíthetik meg, és hagyhatják el, fokozott rendőri jelenlétre nemcsak a településen számíthatnak, hanem a környező útszakaszokon is, kiemelt figyelemmel tartsák be a közlekedési szabályokat".

Kovács János szervező azt ígérte, hogy megfelelő lesz a biztosítás a rendezvényen. Elővételben egyébként körülbelül száz jegy kelt el, a koncert iránt azonban óriási az érdeklődés, több ezer embert várnak az eseményre.

A jótékonysági rendezvény vasárnap tíz órakor kezdődik, ahol amatőr rockzenekarok játszanak, majd a késő délutáni órákban a P. Mobil lép fel.

A helyi roma közösség néhány héttel ezelőtt háromszáz aláírást gyűjtött össze a rendezvény elleni tiltakozásul.