Szabolcs
20 °C
35 °C

Liszkay: Az MSZP lábbal tiporja a sajtószabadságot

2003.08.03. 17:20
Hogyan jutott hozzá a Magyar Nemzet Kulcsár MEH-belépőjéhez - érdeklődött az MSZP. Liszkay Gábor, a napilap főszerkesztője szerint a szocialisták ezzel "lábbal tiporták" a sajtószabadságot. Az iratot egyébként levélben kapta, egy ismeretlentől.
"Az MSZP nem először avatkozott be a sajtó életébe, ezúttal pedig lábbal tiporta a sajtószabadságot" - jelentette ki Liszkay Gábor. A Magyar Nemzet főszerkesztőjének haragját azzal vívták ki a szocialisták, hogy választ vártak arra, hogyan jutott hozzá a napilap Kulcsár Attila, a brókerbotrány egyetlen gyanúsítottjának a kancellária épületébe szóló fényképes belépőjéhez.

A belépő "levélben, általam ismeretlen feladótól" érkezett - mondta el az MTI-nek a főszerkesztő, aki más iratokat "egyelőre nem" kapott.

Tájékoztatott

Amikor a belépő a szerkesztőséghez került, levélben haladéktalanul értesítette Kiss Péter kancelláriaminisztert a történtekről, és most várja a választ arra vonatkozóan hogy, mi legyen a további sorsa az igazolványnak.

"Ha az MSZP-nek a Kulcsár-ügyben valóban az igazság kiderítése lenne fontos, akkor a Magyar Nemzetet nem támadnia és gyanúsítania kellene, hanem sokkal inkább köszönetet mondani lapunknak" - jelentette ki Liszkay.

Kulcsár Attila a K&H Bank brókercégének milliárdos sikkasztással gyanúsított, jelenleg Bécsben kiadatási őrizetben lévő munkatársa állandó belépővel rendelkezett a Miniszterelnöki Hivatalba (MeH), emiatt Kiss Péter, a kancelláriát vezető miniszter szombaton vizsgálatot rendelt el. A fényképes belépőt a volt humánpolitikai helyettes államtitkár adta ki.