Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Még két hónapig nyomozhatnak lobbiügyben

2002.04.08. 16:16
Újabb két hónappal - június 11-éig - meghosszabbította a Fővárosi Főügyészség a Gresham-palota eladása kapcsán indult nyomozás határidejét - értesült az Index. A Gresham-palota eladása kapcsán, befolyással üzérkedés alapos gyanúja miatt, fokozott ügyészi felügyelet mellett az ORFK Központi Bűnüldözési Igazgatósága nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen.
A Gresham-palota eladása és elsősorban az ezért végzett lobbizás miatt magánszemélyektől érkezett feljelentés, amely gyakorlatilag a Magyar Nemzetben és a Demokratában közölt állításokat ismétli. A lapok írásai szerint Medgyessy Péter tanácsadó cége 100 ezer dollárt vett át azért, hogy meggyőzze a kerületi szocialista képviselőket a Gresham-palota eladásának előnyeiről. A kapott pénz egy részét pedig szétosztotta a kerületi képviselők között. Ezt valamennyi érintett cáfolja.

Medgyessyt nem idézik

Medgyessy Péter már jogerősen is pert nyert a Demokratával és a Magyar Nemzettel szemben. A lapoknak a Fővárosi Bíróság ítélete alapján a döntés kézhezvételétől számított nyolc napon belül kell helyreigazítaniuk azokat a valótlanságokat, amelyeket a szocialisták miniszterelnök- jelöltjével kapcsolatban, a Gresham palota eladása kapcsán írtak.

Az Index információja szerint a nyomozás jelenlegi szakaszában a Gresco Rt. képviselőit hallgatják meg. Medgyessy Pétert pedig semmilyen minőségében sem idézték még az ügyben. Bánáti János, a szocialista miniszterelnök-jelölt ügyvédje úgy véli, csak idő kérdése, hogy személyes meghallgatás nélkül tisztázódjon, nem történt bűncselekmény az ügyben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!