Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Januártól megint jöhetnek a lopós autók

2008.03.19. 07:46
A tilosban parkoló autókat ismét trélerekkel szállíttatja el a fõváros. A lopós autók jövõ év elején térhetnek vissza, ha a honatyák addig elfogadnak egy törvénymódosítást.

Jövõ januártól ismét lopós autók szállítják majd el a tilosban parkoló kocsikat Budapesten, ha a parlament elfogadja az ehhez szükséges jogszabály-módosítást - mondta el az RTL Klub Híradójának Danielisz Béla, a fõváros városrendészeti bizottságának elnöke.

Az elszállításokat kizárólag a közterület-felügyelõk végzik majd, akik - a politikus ígérete szerint - kellõ gondossággal, odafigyeléssel és megfelelõ technikával járnak majd el. A társaságnak ugyanis kártérítési felelõssége van, ezért különösen odafigyelnek, hogy ne essen kár az autókban. A jelenlegi tervek szerint az elszállított kocsik kiváltása 15 ezer forintba fog kerülni. Budapesten korábban már voltak "lopós autók". Néhány évvel ezelõtt azonban kivonták ezeket a jármûveket, mert rengeteg panasz érkezett amiatt, hogy megrongálódtak az elszállított kocsik.