Emőke
-4 °C
9 °C

Lovas: Kilyukasztanám a bőrüket!

2004.01.30. 08:49
"Nagyon szívesen kilyukasztanám a bőrüket, ha a fegyver a mi kezünkben lenne!". Többek között ezt is mondta a jelenlegi hatalom birtokosairól Lovas István publicista egy nagykőrösi lakossági fórumon - írja pénteki számában a Népszava.
A jobboldali közíró Kovács Dáviddal, a Jobbik Magyarországért Mozgalom fiatal elnökével együtt tartott előadást a Cegléd melletti kisvárosban. Az Arany János Művelődési Központ dísztermében megtartott rendezvényen Lovas és Kovács egy nézői kérdésre azonos véleményt fogalmazott meg azzal kapcsolatban, miszerint egy kormánybuktató forradalomhoz egyelőre nincsen meg a kellő társadalmi támogatottság.

A Magyar Nemzetben rendszeresen publikáló közíró előadásában beszélt többek között a Tilos Rádió elleni tüntetésről, Bencsik András büntetőperéről és a mai magyar média helyzetéről.

Támadta a Fideszt, dicsérte a Jobbikot

A publicista válaszaiban élesen támadta a Fideszt is, mondván, a legnagyobb ellenzéki párt nem kellően szolidáris - még tagjával, Bencsikkel sem - és sodródik a jobboldalon. Lovas kifejtett véleménye szerint egy olyan koalíció lenne megfelelő, amelynek egyik erős pillére a Jobbik.

A keresztényeket ért támadásokkal kapcsolatban a publicista kifejtette, tartani kell magukat a "ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel"-elvhez. Igaz, Lovas szerint erre a célra egy négy kilós, száraz vekni a legmegfelelőbb.

Fegyverek

A rendezvényen szóbahozták a "forradalom" lehetőségét is. Ezt korábban a Pajzs Mozgalom vetette fel. "Nemcsak szép beszédeket, bátor kiállást várunk!" - mondta az egyik kérdező. Kovács Dávid, a Jobbik elnöke kérdéssel válaszolt: "Lehet, hogy fegyvert kéne fognunk és elfoglalnunk a Parlamentet. De ki tartana velünk?" Tíz-tizenkét kéz lendült a magasba. "Ha a tüntetéseken sincsenek többen párezer embernél, akkor mit akarunk? Nincs meg a társadalmi támogatottság. A kormányváltásra a legjobb alkalom az elcsalt választások után lett volna, de elszalasztottuk" - mondta a Jobbik első embere.

A témához Lovas is hozzászólt: "Nagyon szívesen kilyukasztanám a bőrüket, ha a fegyver a mi kezünkben lenne! De a rendőrség az ő kezükben van, a katonaság az ő kezükben van. És a munkásőrök elrejtett fegyverei is náluk vannak! Dávid nagyon jól mondta. Ha azt mondanánk: gyerük, támadjuk meg a Parlamentet, akkor lennék ötszázan. Tíz perc alatt eltakarítanának bennünket".