Klaudia
-4 °C
2 °C

A szentek bevonulása

2007.06.11. 09:12
Áldás, dícsértessék, testvéreim. Magyarországra beköszöntött Isten királysága, apostolok járják majd az országot reformtézisekkel megpakolva. Lendületet adnak-e az országnak Sharon Stone új mellei? Lapszemle.

„Mit vártál? Hogy katartikus zokogás közepette bocsát meg neked mennyei atyád és néped? Hahó, baszki, ez egy ország, nem valami karizmatikus kisegyház külvárosi rendezvénye. Nem kéne annyit olvasni a Bibliát.” (U.P.: Szép volt, Feri!)

Evangelizációs hangulatba került Gyurcsány Ferenc. Illetve "pedált váltott a koalíciós kormány megalakulása egyéves évfordulója tiszteletére: a »megszorítások fékje« helyett a »reformgázt« nyomja az SZDSZ és az MSZP elnöke".

Vagyis Magyarország miniszterelnöke a reform apostolait küldené népe közé, hogy terjesszék a jó hírt. Az SZDSZ reformtézisei falraszögelésével szállt be a vallási szimbolista versenybe.

Mindezt a Népszabadságból tudhatja meg a figyelmes újságolvasó, aki továbblapozva magyarázatot kaphat Kóka János éttermi számlaügyére is. A nagy reformátort az MDF gyanúsítgatja áfacsalással, a támadást egy áfás számla bemutatásával verte vissza a hétvégén.

Vagyis magyarázkodott, ahogy azt a Magyar Nemzet elmésen megállapította a valóság túlsó szélén. A polgári napilap szerint amúgy az apostolait az országra szabadító Gyurcsány sem tesz mást. Az evangelizációs lendület egyébként a jobboldalról sem hiányzik, a lap a francia jobboldal győzelmének örvend a címlapon - a hír a hétfői Népszabadságba még nem fért be.

A magyar valóság harmadik párhuzamos dimenziójában esendő emberekkel találkozhat az olvasó. A bulvárvilág legkiemeltebb témája Sharon Stone frissen szilikonozott melle. A Blikk egy képet, a Bors egy teljes fotósorozatot szentel a nagygenerálon átesett színésznő szicíliai topless napozásáról. Akit érdekel, részletes információkat szerezhet Zalatnay Sarolta követhetetlenül zavaros életéről is.

A nap hőse pedig Drazsé, az életmentő yorki, aki csaholással ébresztette gazdáit, amikor tűz ütött ki csepeli otthonukban.