Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Életveszélyes koncertjegyek

2006.01.14. 09:34
Több önkormányzat milliárdos bevételt remél a tulajdonába került volt katonai ingatlanok eladásából, de így is áron alul értékesítik őket -- írja a Magyar Nemzet. A Magyar Hírlap megtudta: bár a Robbie Williams koncertjét szervező cég cáfolja, mindenhol lehet kapni a nyári fellépésre a Puskás Stadion korábban életveszélyessé nyilvánított, jelenleg még vizsgált szektoraiba.

Életveszélyes koncertjegyek

Több ezer darabot adtak már el a Magyar Hírlap által megkérdezett jegyirodák Robbie Williams nyári, budapesti koncertjére a legolcsóbb, 6900 forintos belépőkből: e jegyek az utoljára 2000-ben, hat évvel ezelőtt megnyitott, azóta életveszélyessé nyilvánított felső karéjra szólnak. Bár a karbantartási munkák során hálót feszítettek ki a vakolat omladozó darabjainak felfogására, újabb szakvélemény még nincs. A koncertszervező cég vezetője, Hegedűs László azt mondja, várnak az újabb szakvéleményre, és az esemény anyagi sikerét nem is befolyásolja, ha végül a felső karéj több ezer székét nem lehet értékesíteni, a Magyar Hírlap szerint jelenleg már minden értékesítő irodában lehet vásárolni ebbe a szektorba szóló belépőket is. A stadion vezetője azt kérte a koncertszervezőtől, "a felső részre ne nagyon adjanak el jegyet addig, amíg az újabb szakértői vizsgálat meg nem állapítja, mely szektorokat lehet megnyitni". Részletek a Magyar Hírlapban >>>>

Honvédségi ingatlanból gazdagodó önkormányzatok

Több önkormányzatnak átadott vagy értékesített ingatlanra csaphatnak le az elkövetkezendő hónapokban nagybefektetők. A településeknek ugyanis nincs pénzük a fenntartásra, a bevételeiket viszont milliárdos összegekkel növelhetik az értékesítéssel. Szentkirályszabadján egy volt repülőtér, Szentendrén gyakorlótér, Kőszegen egy híradóbázis kerülhet befektetők kezébe -- A Magyar Nemzet szerint bár az önkormányzatok milliárdos bevételre tehetnek szert, a valódi érték töredékéért adják el a területeket.
Részletek a Magyar Nemzetben >>>>