Több száz autó a költségvetési szerveknek

2003.03.06. 18:36
Hatmilliárd forint értékben 410 felső-közép és felső kategóriás gépkocsira írt ki pályázatot a Miniszterelnökség Közbeszerzési Igazgatósága. Az autóknak még nincsenek meg a majdani gazdáik, a MeH csupán előzetes tájékoztatást kért az 1100 közintézménytől, melyik tudja kigazdálkodni az autókat.
Négyszáztíz felsőkategóriás gépkocsira írt ki pályázatot a Miniszterelnökség Közbeszerzési Igazgatósága, mintegy hatmilliárd forint értékben. Az autókat többek között a Mercedes, a BMW, a Volvo és a Saab szállíthatja, amelyek közül a legnagyobb kategóriás típusokból tizet, a maradékot - Ford Mondeo szintű - járműből venné meg a központosított közbeszerzéssel megbízott MKGI - mondta az Indexnek Schaffer István igazgató. A Napi Gazdaság szerint a megrendelés nagysága miatt óriási az érdeklődés.

Az új autó a jó autó

A közbeszerzési igazgató azt is elmondta, hogy legutóbb 2000 végén cseréltek ilyen mértékben járműparkot. A jelenlegi kiírásnál az MKGI előzetes tájékoztatást kért az 1100 közintézménytől, hogy melyek tudnak kigazdálkodni egy - vagy több - új autót. Az sem kizárható, s a kiírás is így szól, hogy az autók nem mindegyike kel el, ilyenkor nem kell kártérítést fizetni, az MKGI egyszerűen nem veszi át a felesleges autókat - mondta Schaffer.

A MKGI két hete már kiírt egy pályázatot, akkor tehergépkocsikra valamint mikrobuszokra illetve egyterű személygépkocsikra kértek ajánlatokat. Az előbbiekből 140-et, mikrobuszból pedig 105-öt szándékoznak vásárolni. A luxusautókra kiírt pályázat határideje májusban jár le.  • Hírek
  • Személyi kölcsön