Angelika
-4 °C
3 °C

M7-es: őrizetbe vett autópálya-felújítók

2001.09.02. 12:25
Őrizetbe vett a rendőrség két férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy nyolcmillió forint kenőpénzt adott, illetve fogadott el az M7-es autópálya felújításával összefüggő munkáért. A Magyar Autópálya-építő Konzorcium feljelentése nyomán a két alvállalkozó gazdasági társaság felelős vezetőjét vonhatják felelősségre.
Az M7-es felújítását végző konzorcium szombati közleménye még csak sejtette a korrupciót a beruházás kapcsán, vasárnap azonban már őrizetbe vételre is sor került. A Magyar Autópálya-építő Konzorcium feljelentése alapján két alvállalkozó gazdasági társaság felelős vezetőjét gyanúsítják azzal, hogy kenőpénzt adtak át, illetve fogadtak el.

A rendelkezésre álló adatok alapján T. Csaba alaposan gyanúsítható azzal, hogy különböző munkálatok elvégzésére kapott megbízások reményében nyolcmillió forint kenőpénzt adott át P. Csabának. A nyomozóhatóság előterjesztést tett a Fővárosi Ügyészséghez előzetes letartóztatásukra - tájékoztatott az ORFK.

Felbontott szerződés

A Vegyépszer Rt. és a Betonút Rt. által alkotott Magyar Autópálya-építő Konzorcium szombati közleménye szerint az M7-es sztráda felújítása kapcsán áprilisában - az elvégzett munka folyamatos ellenőrzése és értékelése során - az egyik szakaszon súlyosan kifogásolható, hibás munkavégzést észlelt. A vonatkozó alvállalkozói szerződést felbontották és más vállalkozó végezte el - határidőre és megfelelő minőségben - az adott munkát.

Az MTI más forrásból származó értesülései szerint a KÖRÉP Kft.-vel bontották fel idén áprilisában a szerződést, mert nem jelentette be a további alvállalkozókat, akiket megbízott a csatornatisztítási munka elvégzésével.