Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Maczó megkereste Zsíros Gézát

2001.07.05. 16:32
G. Nagyné Maczó Ágnes baráti köre egy-két hónapja megkereste Zsíros Gézát, mert az FKGP május 5-én Cegléden megválasztott alelnök asszonya találkozni akar vele - tájékoztatta az Indexet a Békés megyei exkisgazda. Azt azonban nem lehet tudni, hogy G. Nagyné vissza akarja-e csábítani a volt kisgazda politikust a pártba, vagy csak régi jó barátként szeretne vele pártpolitikától mentesen elkávézgatni, ugyanis a találkozót az alelnök lemondta. G. Nagyné persze semmi ilyenről nem tud, esze ágában sincsen Zsíros Gézát fölkeresni, és a párttagsággal megkínálni.
G. Nagyné Maczó Ágnes miután Torgyán József visszacsábította az FKGP-be elhatározta, hogy megpróbálja egységesíteni a kisgazdákat. Május 5-e után így elkezdte az FKGP elnökségének jóváhagyása után az arra érdemes korábban kilépett vagy kizárt kisgazdákat fölkeresni. A ceglédi nagygyűlésen megválasztott alelnök így sorra járja a politikusokat, legutóbb Lengyel Zsoltot, az FKGP-ből év elején kizárt volt fővárosi elnökét sikerült visszalobbiznia május végén a pártba.

Az Index úgy értesült, hogy az alelnök asszony barátain keresztül Zsíros Gézát is megkereste. Azt azonban nem lehet tudni, hogy csak kávézni akarta elhívni a Békés megyei exkisgazdát, vagy konkrét javaslatai is lettek volna, ugyanis a találkozót G. Nagyné időhiány miatt lefújta. Ezt Zsíros meg is erősítette lapunknak, majd hozzátette: április, májusban keresték meg Maczó barátai, s a terv szerint ebben a hónapban találkoztak volna, ám az alelnök asszony sűrű elfoglaltsága miatt meghiusult a beszélgetés. A békési kisgazda az Indexnek elmondta: szívesen elcseveg Maczóval, ám arról szó sem lehet, hogy visszalépjen az FKGP-be, ugyanis nem kíván együtt politizálni és dolgozni Torgyán Józseffel és az őt körülvevő politikusokkal.

Az FKGP alelnöke viszont semmiféle találkozóról nem tud, állítása szerint nem akar találkozni mostanában Zsírossal. Úgy állapodott meg az FKGP elnöksége, hogy csak a grémium beleegyezése után keresheti meg Maczó azokat az embereket, akiket vissza szeretnének csábítani a pártba. A kisgazda politikus asszony határozottan kijelentette: Zsíros visszavétele nem került szóba.