Jenő
-2 °C
6 °C

Mádl: távol vagyunk attól, hogy elégedettek lehessünk

2002.01.01. 14:45
Az árvízi újjáépítésben segédkezőknek mondott köszönetett újévi beszédében Mádl Ferenc köztársasági elnök, aki úgy értékelte, hogy 2001-ben a millenniumi ünnepségek után erősödött nemzeti öntudatunk. Az államfő szerint minden fontos területre több pénz jutott, mint a korábbi esztendőkben. Reményét fejezte ki, hogy 2002-ben még többek érzik majd saját magukon a gazdasági növekedés előnyeit.
Az újesztendő küszöbén szeretettel köszöntök mindenkit, nemzetünk nagy családjának minden tagját - kezdte újévi köszöntőjét Mádl Ferenc köztársasági elnök. Úgy vélte: jó együtt lenni, és számot vetni gondjaink és reményeink ügyeiben. Az új évezred első esztendejében nem kevés erőfeszítést vállaltunk a nagyobb kenyérért, a jobb egészségért, a jobb munkáért, a jobb biztonságért, a több tudásért, családunk szebb holnapjáért - összegezte az elmúlt évet, hozzátéve: szembe kellett néznünk sok megpróbáltatással is. Példaként említette a ország keleti részeit sújtó tavaszi árvízet, a világ eddigi értékrendje és biztonsága ellen intézett terrortámadást

Az államfő köszönetet mondott az árvízi helyreállításban közreműködnek. "Külön is köszönjük az árvíz leküzdésében tanúsított helytállást. Köszönet katonáinknak, a rendőröknek, a tűzoltóknak, az egészségügyben és a közlekedésben helytállóknak; a katasztrófa-elhárítás minden áldozatos közreműködőjének. Köszönet a károsultaknak a türelemért és minden jó szomszédnak a segítségért. Köszönjük a készséget a helyreállításban a kormánynak; az önkormányzatoknak; az építőknek; a civil szerveződéseknek; az egyházaknak".

Az államfő a továbbiakban méltatta a millenniumi emlékezéseket, mert "erősödött a nemzet öntudata", megítélése szerint a milliók munkája által tovább nőtt az ország teljesítménye, gyarapodott vagyona, több jutott a családokra, az oktatásra, a tudományra, a kultúrára, egyre sikeresebbek a vállalkozások, emelkedett tekintélyünk a határokon túl. Szerinte a kedvezménytörvény egyszerre ígér egységesebb nemzetet és jó szomszédságot, az Európai Unióhoz való csatlakozás folyamatában a társuló országok élvonalában vagyunk, erősödött belső és nemzetközi biztonságunk. Mádl Ferenc a sikerek közé sorolta, hogy működnek a demokratikus jogállam intézményei, de azt is kifejtette: nőnek a jóért tett erkölcsi erőfeszítéseink, segítenek egyházaink.

Mádl Ferenc szerint távol vagyunk még attól, hogy elégedettek lehessünk azzal, amit elértünk. A tennivalók között említette, hogy a gazdasági növekedésünk javaiból egyre többeknek jusson. Hogy szebbek legyenek házaink, falvaink, városaink. Hogy legyen erősebb a család, számosabb az új nemzedék, s hogy jobban becsüljük az idősebbeket. Az államfő szólt még a szolidarítás fontosságáról és arról, hogy a politikai pártjaink ne a másik hitelét rontsák; hanem a holnap jobb útját keressék számunkra. "Igaz hittel és közös erőfeszítéssel 2002-ben közelebb juthatunk mindehhez. Ebben a reményben kívánok mindenkinek békességben, szabadságban, egészségben és teremtő munkában boldog új esztendőt!" - zárta köszöntőjét Mádl Ferenc.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?