Erik, Alexandra
EUR 386,13 Ft
USD 365,62 Ft
11 °C
23 °C

Mádl: távol vagyunk attól, hogy elégedettek lehessünk

2002.01.01. 14:45
Az árvízi újjáépítésben segédkezőknek mondott köszönetett újévi beszédében Mádl Ferenc köztársasági elnök, aki úgy értékelte, hogy 2001-ben a millenniumi ünnepségek után erősödött nemzeti öntudatunk. Az államfő szerint minden fontos területre több pénz jutott, mint a korábbi esztendőkben. Reményét fejezte ki, hogy 2002-ben még többek érzik majd saját magukon a gazdasági növekedés előnyeit.
Az újesztendő küszöbén szeretettel köszöntök mindenkit, nemzetünk nagy családjának minden tagját - kezdte újévi köszöntőjét Mádl Ferenc köztársasági elnök. Úgy vélte: jó együtt lenni, és számot vetni gondjaink és reményeink ügyeiben. Az új évezred első esztendejében nem kevés erőfeszítést vállaltunk a nagyobb kenyérért, a jobb egészségért, a jobb munkáért, a jobb biztonságért, a több tudásért, családunk szebb holnapjáért - összegezte az elmúlt évet, hozzátéve: szembe kellett néznünk sok megpróbáltatással is. Példaként említette a ország keleti részeit sújtó tavaszi árvízet, a világ eddigi értékrendje és biztonsága ellen intézett terrortámadást

Az államfő köszönetet mondott az árvízi helyreállításban közreműködnek. "Külön is köszönjük az árvíz leküzdésében tanúsított helytállást. Köszönet katonáinknak, a rendőröknek, a tűzoltóknak, az egészségügyben és a közlekedésben helytállóknak; a katasztrófa-elhárítás minden áldozatos közreműködőjének. Köszönet a károsultaknak a türelemért és minden jó szomszédnak a segítségért. Köszönjük a készséget a helyreállításban a kormánynak; az önkormányzatoknak; az építőknek; a civil szerveződéseknek; az egyházaknak".

Az államfő a továbbiakban méltatta a millenniumi emlékezéseket, mert "erősödött a nemzet öntudata", megítélése szerint a milliók munkája által tovább nőtt az ország teljesítménye, gyarapodott vagyona, több jutott a családokra, az oktatásra, a tudományra, a kultúrára, egyre sikeresebbek a vállalkozások, emelkedett tekintélyünk a határokon túl. Szerinte a kedvezménytörvény egyszerre ígér egységesebb nemzetet és jó szomszédságot, az Európai Unióhoz való csatlakozás folyamatában a társuló országok élvonalában vagyunk, erősödött belső és nemzetközi biztonságunk. Mádl Ferenc a sikerek közé sorolta, hogy működnek a demokratikus jogállam intézményei, de azt is kifejtette: nőnek a jóért tett erkölcsi erőfeszítéseink, segítenek egyházaink.

Mádl Ferenc szerint távol vagyunk még attól, hogy elégedettek lehessünk azzal, amit elértünk. A tennivalók között említette, hogy a gazdasági növekedésünk javaiból egyre többeknek jusson. Hogy szebbek legyenek házaink, falvaink, városaink. Hogy legyen erősebb a család, számosabb az új nemzedék, s hogy jobban becsüljük az idősebbeket. Az államfő szólt még a szolidarítás fontosságáról és arról, hogy a politikai pártjaink ne a másik hitelét rontsák; hanem a holnap jobb útját keressék számunkra. "Igaz hittel és közös erőfeszítéssel 2002-ben közelebb juthatunk mindehhez. Ebben a reményben kívánok mindenkinek békességben, szabadságban, egészségben és teremtő munkában boldog új esztendőt!" - zárta köszöntőjét Mádl Ferenc.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét