Géza
-12 °C
-4 °C

Traktorostul jönnének a Kossuth térre a gazdák

2006.10.24. 15:12
Budapesten akarnak tüntetni traktorjaikkal a gazdák - írja az inforadio.hu. A Magosz demonstrációs bizottságának tagja, Péter Mihály közölte: több ezren készülnek a fővárosba, és napokig akarnak maradni. Budai Gyula, a bizottság elnöke délelőtt még azt mondta az Indexnek, hogy egyelőre nem tervezik a fővárosba vonulást, csak elemzik a helyzetet.

A gazdák folytatják országos demonstrációjukat, a tervek szerint mindaddig, amíg a hivatalban lévő miniszterelnök nem távozik a posztjáról - írja az inforadio.hu Péter Mihályra, a Magosz demonstrációs bizottságának tagjára hivatkozva. Péter Mihály hozzátette: "A gazdák úgy döntöttek, hogy a Kossuth téren kívánják a demonstrációjuk nyomatékát ismételten példázni."

"Ezres nagyságrendben" várhatóak a gazdák traktorokkal, illetve egyéb gépekkel, és nem is csak egy napra jönnének - mondta a Magosz demonstrációs bizottságának tagja. Megtették bejelentésüket a rendőrségen, és a héten találkoznak a rendőrségi vezetőkkel, hogy egyeztessenek a részletekről. A tiltakozásokon megfogalmazott követeléseik nem változtak.

"Az a fajta hatalmi arrogancia, és az a pusztító, önpusztító magatartás, ami érződik a magyar társadalom felé, ezt a gazdák már nem tolerálják, és nem tudják elviselni, és természetesen az az alapvető követelésük, hogy itt megoldást kell találni" - fogalmazott a bizottsági tag az Infó rádió honlapján.

A gazdaszervezet demonstrációs bizottságának elnöke, Budai Gyula ugyanakkor délelőtt az Index kérdésére még azt mondta: a gazdakörök országos szövetsége nem tervez félpályás, forgalomlassító tiltakozásokat, ilyenhez egyelőre nem is csatlakozik. Akkor azt közölte, folyamatosan értékelik a helyzetet, és a rendelkezésre álló információk alapján fognak dönteni a demonstráció további folytatásáról.

Budai délután egy megbeszélésen volt, amikor elértük. Tagadta, hogy délelőtt nyilatkozott volna lapunknak, majd kérte, később hívjuk vissza. A telefonját három óra után azonban már vagy nem vette fel, vagy a készülék kikapcsolt állapotot jelzett.