Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Magyar Bálint a Törzsasztalban

2003.02.25. 08:11
Magyar Bálint oktatási miniszter lesz a vendége kedden három órától az Index Törzsasztalának. Legyen-e házi feladat? Milyen lesz az új közoktatási törvény? Tesz-e a tárca valamit a cigánygyerekek diszkriminációja ellen? Ki lesz az SZDSZ elnöke? Magyar Bálint kire szavaz majd? Kérdezzen Ön is!
Magyar Bálint oktatási miniszter lesz a vendége kedden három órától az Index Törzsasztalának. Az ötven éves politikus az ELTE-n szerzett tanári és szociológusi diplomát, majd az MTA Világgazdasági Kutató Intézetében dolgozott politikai okokból történő elbocsátásáig. Ezt követően Hankiss Elemér értékszociológiai műhelyének volt tagja, majd tudományos munkatárs minőségben a Szövetkezeti Kutató Intézetnek. A rendszerváltás a Pénzügykutató Rt.-ben érte.

Az SZDSZ alapítója, 1998 és 2000 között elnöke, jelenleg ügyvivője. Az 1990-es választásokon Zuglóban lett képviselő, azt követően három alkalommal budapesti listán került a parlamentbe. A Horn Kormányban 1996-tól 1998-ig művelődési és közoktatási miniszter, a Medgyessy-kabinetben 2002. május 27-től tölti be ugyanezt a tisztet.

Nem abszurd, hogy hatvan ponttal is be lehet kerülni egy felsőoktatási intézménybe? Most akkor politizálhatnak vagy sem az ifjúsági szervezetek az egyetemeken? Bukjon vagy ne bukjon az alsós gyerek? Legyen-e házi feladat? Milyen lesz az új közoktatási törvény? Tesz-e a tárca valamit a cigánygyerekek diszkriminációja ellen? Mit tegyen a falusi pedagógus, ha az iskolaköteles gyerek nem beszél magyarul? Ki lesz az SZDSZ elnöke? Magyar Bálint kire szavaz majd? Kérdezzen Ön is a minisztertől, az SZDSZ ügyvivőjétől!

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek