Árpád
-2 °C
3 °C

E-mail-ben és SMS-ben az EU-csatlakozásért

2000.10.06. 16:37
Aláírásgyűjtésbe kezd egy politikusokból létrejött civil szervezet, hogy jelezzék az Európai Unióba való csatlakozás társadalmi támogatását. Egyedülálló módon elektronikus levélben és mobiltelefonról SMS-ben is ki tudja fejezni mindenki a támogatását.
Csobanczy Gábor, az aláírásgyűjtés fő kezdeményezője
Két hónapon keresztül tartó aláírásgyűjtésbe kezd a bal oldali kezdeményezéssel létrejött Pátria Egyesület. Minden ember kifejezheti támogatási szándékát, életkor nélkül, és ezt akár elektronikus levélben és mobiltelefonról SMS-ben is megteheti - hangzott el az egyesület pénteki sajtótájékoztatóján.

Az uniós csatlakozás nemcsak a politikusok, hanem az egész nemzet ügye - hangsúlyozta a kisgazdás Horváth Géza. Nem akarják befolyásolni a belépés időpontját, csak érzékeltetni szeretnék a tagállamokkal, mennyire fontos a magyaroknak az unióhoz való csatlakozás.

Minden polgár érezheti, hogy személyesen is tesz az ügy érdekében - mondta Zwack Péter, aki magánemberként csatlakozott a kezdeményezéshez. Ugyancsak támogatását adó Habsburg György véleménye szerint az uniónak szüksége van Magyarországra.

A jelenleg bejegyzés alatt álló Pátria Egyesület tagjai európai szellemiségű fiataloknak vallják magukat, akik felkészültek a rájuk váró feladatokra és kihívásokra. Alapító tagjai politikusok az MSZP, FIDESZ, SZDSZ, és FKGP soraiból.

,,Csatlakozom, hogy csatlakozzunk"
SMS:
06 20/ 991-3030
06 30/ 991-3030
E-mail: csatlakozom@inext.hu
Levélben: Budapest 62., 1399 Pf.: 613
Szeged, 6701 Pf: 759
Magyarországnak csak az Európai Unióban van jövője, ezért minden kezdeményezésnek örülnek, ami a csatlakozás elősegítését szolgálja - mondta el az Indexnek Ambrus Balázs, a Fidesz sajtóreferense.

A ,,Csatlakozom, hogy csatlakozhass" jelszavú akció 2000. október 7-től december 1-ig tart, eredményét pedig még a nizzai csúcsértekezlet előtt elküldik az Európai Unió vezetőinek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?