Tekla
8 °C
20 °C

E-mail-ben és SMS-ben az EU-csatlakozásért

2000.10.06. 16:37
Aláírásgyűjtésbe kezd egy politikusokból létrejött civil szervezet, hogy jelezzék az Európai Unióba való csatlakozás társadalmi támogatását. Egyedülálló módon elektronikus levélben és mobiltelefonról SMS-ben is ki tudja fejezni mindenki a támogatását.
Csobanczy Gábor, az aláírásgyűjtés fő kezdeményezője
Két hónapon keresztül tartó aláírásgyűjtésbe kezd a bal oldali kezdeményezéssel létrejött Pátria Egyesület. Minden ember kifejezheti támogatási szándékát, életkor nélkül, és ezt akár elektronikus levélben és mobiltelefonról SMS-ben is megteheti - hangzott el az egyesület pénteki sajtótájékoztatóján.

Az uniós csatlakozás nemcsak a politikusok, hanem az egész nemzet ügye - hangsúlyozta a kisgazdás Horváth Géza. Nem akarják befolyásolni a belépés időpontját, csak érzékeltetni szeretnék a tagállamokkal, mennyire fontos a magyaroknak az unióhoz való csatlakozás.

Minden polgár érezheti, hogy személyesen is tesz az ügy érdekében - mondta Zwack Péter, aki magánemberként csatlakozott a kezdeményezéshez. Ugyancsak támogatását adó Habsburg György véleménye szerint az uniónak szüksége van Magyarországra.

A jelenleg bejegyzés alatt álló Pátria Egyesület tagjai európai szellemiségű fiataloknak vallják magukat, akik felkészültek a rájuk váró feladatokra és kihívásokra. Alapító tagjai politikusok az MSZP, FIDESZ, SZDSZ, és FKGP soraiból.

,,Csatlakozom, hogy csatlakozzunk"
SMS:
06 20/ 991-3030
06 30/ 991-3030
E-mail: csatlakozom@inext.hu
Levélben: Budapest 62., 1399 Pf.: 613
Szeged, 6701 Pf: 759
Magyarországnak csak az Európai Unióban van jövője, ezért minden kezdeményezésnek örülnek, ami a csatlakozás elősegítését szolgálja - mondta el az Indexnek Ambrus Balázs, a Fidesz sajtóreferense.

A ,,Csatlakozom, hogy csatlakozhass" jelszavú akció 2000. október 7-től december 1-ig tart, eredményét pedig még a nizzai csúcsértekezlet előtt elküldik az Európai Unió vezetőinek.