Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Makói támadás: megdőlhet a magányos tettes teoriája?

2006.07.27. 15:46
A magyarcsanádi lány felgyújtásával gyanúsított fiú ügyvédje szerint K. András egymaga nem volt képes véghezvinni a támadást. A rendőrségnek továbbra is csak egy gyanúsítottja van.
A 15 éves K. András (aki a gyanú szerint a múlt héten Makón megkötözte, megerőszakolta majd benzinnel lelocsolta és felgyújtotta a 18 éves magyarcsanádi P. Henriettát) ügyvédje elmondta, védence nem tett részletes vallomást, illetve nem tudott nyilatkozni az ügy és az elkövetés körülményeiről, de az ügyvéd a fiúval való személyes találkozás után úgy gondolja, egymaga nem is lett volna képes véghezvinni a brutális támadást, hiszen gyenge, és tíz kilóval könyebb is, mint a felgyújtott lány.

Meg nem erősített sajtóinformációk szerint K. meg is nevezte, kit terhel a felelősség a támadásért. A Délmagyarország című lap szerint a fiú Henrietta 29 éves barátjáról beszélt a rendőröknek. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva az Index érdeklődésére nem reagált a híresztelésekre, Toronykőy Márta szóvivő csupán annyit mondott: továbbra is egy gyanúsítottjuk van. Általánosságban kifejtette, hogy egy büntetőeljárás során merülhetnek fel olyan tények, bizonyítékok, állítások, amelyek alapján forulat következhet be a nyomozásban.

A lány barátjával, S. Norberttel nem foglalkoznak a rendőrök. A támadás napján tanúként kihallgatták, azóta nem idézték be, mondta az Indexnek Seres Gyula, a fiú ügyvédje. Seres elmondta, hogy a szembesítés után hazakisérte a kiborult fiút, és azóta sem látta. Az ügyvéd és megbízója "nagyon kíváncsian várják", hogy a lány felépülése után milyen vallomást tesz, bár Seres szerint nem lesz az ügyben olyan fordulat, ami ügyfelét érinthetné.

Henriettát a fővárosi István kórházban kezelik. testfelületének 80 százalékán megégett. K. András előzetes letartóztatását július 21-én rendelték el, egy hónapra. A döntés nem jogerős, a végzés ellen fellebbezést nyújtottak be.