Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Makói támadás: megdőlhet a magányos tettes teoriája?

2006.07.27. 15:46
A magyarcsanádi lány felgyújtásával gyanúsított fiú ügyvédje szerint K. András egymaga nem volt képes véghezvinni a támadást. A rendőrségnek továbbra is csak egy gyanúsítottja van.
A 15 éves K. András (aki a gyanú szerint a múlt héten Makón megkötözte, megerőszakolta majd benzinnel lelocsolta és felgyújtotta a 18 éves magyarcsanádi P. Henriettát) ügyvédje elmondta, védence nem tett részletes vallomást, illetve nem tudott nyilatkozni az ügy és az elkövetés körülményeiről, de az ügyvéd a fiúval való személyes találkozás után úgy gondolja, egymaga nem is lett volna képes véghezvinni a brutális támadást, hiszen gyenge, és tíz kilóval könyebb is, mint a felgyújtott lány.

Meg nem erősített sajtóinformációk szerint K. meg is nevezte, kit terhel a felelősség a támadásért. A Délmagyarország című lap szerint a fiú Henrietta 29 éves barátjáról beszélt a rendőröknek. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva az Index érdeklődésére nem reagált a híresztelésekre, Toronykőy Márta szóvivő csupán annyit mondott: továbbra is egy gyanúsítottjuk van. Általánosságban kifejtette, hogy egy büntetőeljárás során merülhetnek fel olyan tények, bizonyítékok, állítások, amelyek alapján forulat következhet be a nyomozásban.

A lány barátjával, S. Norberttel nem foglalkoznak a rendőrök. A támadás napján tanúként kihallgatták, azóta nem idézték be, mondta az Indexnek Seres Gyula, a fiú ügyvédje. Seres elmondta, hogy a szembesítés után hazakisérte a kiborult fiút, és azóta sem látta. Az ügyvéd és megbízója "nagyon kíváncsian várják", hogy a lány felépülése után milyen vallomást tesz, bár Seres szerint nem lesz az ügyben olyan fordulat, ami ügyfelét érinthetné.

Henriettát a fővárosi István kórházban kezelik. testfelületének 80 százalékán megégett. K. András előzetes letartóztatását július 21-én rendelték el, egy hónapra. A döntés nem jogerős, a végzés ellen fellebbezést nyújtottak be.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!