Szilárda
-4 °C
2 °C

Utasok is ültek az 'üres' Malév járaton

2002.03.27. 16:55
Utasokkal a fedélzetén szállt fel New York-ból a Malév menetrendszerinti járata február 11-én - tartalmazza a légitársaság szerdai közleménye. A kommmunikét azt követően adták ki, hogy a Népszava megírta: üresen, utasok nélkül érkezett haza a menetrendszerinti járat, mert a miniszterelnökre vártak, aki azonban magánrepülővel jött haza díszdoktorrá avatásáról.
A Malév február 11-i New York-Budapest járatát fizető utasokkal a fedélzetén menetrend szerint teljesítette - reagált a Népszava értesüléseire a Malév. A lap hírül adta: a menetrendszerinti repülőjárat üresen tért vissza Budapestre, mert a kormányfő tiszteletére kiürítették a gépet, ő azonban magángéppel repült haza, miután átvett Bostonban egy díszdoktori címet.

A Malév szerint a járat indulásakor érvényes jeggyel rendelkező utasok közül 8-an a Malévon kívülálló okok miatt nem jelentek meg a repülőtéren. "Így a légitársaságnak semmilyen, az utasok elszállásolásával, vagy átfoglalásával kapcsolatos költsége nem merült fel" - szögezi le a Malév közleménye.

A légitársaság szerint a Malév említett járatáról egyetlen fizető utast sem utasított vissza, így a New York-i iroda nem adhatott és nem is adott tájékoztatást hoppon maradt utasokról és az ügy diplomatikus elintézéséről. A Malév helyreigazításra kéri a hírt először közlő lapot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!