Judit
3 °C
7 °C

Vezetőváltás a budapesti MSZP-ben

2004.09.18. 10:13
A két év múlva esedékes önkormányzati választásokra hivatkozva nem indul újra az MSZP budapesti elnökségéért Mandur László. Véleménye szerint a szocialisták akár meg is nyerhetik a főpolgármester-választást, ennek érdekében már most neki kell kezdeniük jelöltjük "felépítéséhez".
Nem indul újra posztjáért Mandur László, az MSZP budapesti elnöke a párt tisztújításán. Visszalépését azzal indokolta, hogy "az MSZP leendő budapesti elnöke lehet az egyik alkalmas jelölt" a 2006-os önkormányzati választásokon a főpolgármesteri posztra. Mandur korábban már jelezte, hogy nem kíván főpolgármester lenni.

Ennek ellenére a Magyar Hírlap szocialista forrásai közül többen is "Szili-effektusról" beszéltek, azaz szerintük Mandur vélt esélytelensége miatt lépett vissza. A politikus ezt tagadta, mint mondta, első körben ő kapta a legtöbb ajánlást az elnökségre. Véleménye szerint azonban Demszky Gábor népszerűségvesztése azt mutatja, hogy a következő választásokon esély nyílhat a főpolgármesterség megszerzésére. Ehhez azonban már most el kell kezdeni a szocialista jelölt "felépítését".

A Hírlap értesülései szerint Burány Sándor munkaügyi miniszter, illetve Molnár Gyula XI. kerületi polgármester a legesélyesebb az elnöki posztra. Több jelölést kapott Horváth Csaba II. kerületi polgármester is. A napilap forrásai szerint Molnár lehet az elnökségért folytatott harc nyertese.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?