Vilhelmina
12 °C
28 °C

Vezetőváltás a budapesti MSZP-ben

2004.09.18. 10:13
A két év múlva esedékes önkormányzati választásokra hivatkozva nem indul újra az MSZP budapesti elnökségéért Mandur László. Véleménye szerint a szocialisták akár meg is nyerhetik a főpolgármester-választást, ennek érdekében már most neki kell kezdeniük jelöltjük "felépítéséhez".
Nem indul újra posztjáért Mandur László, az MSZP budapesti elnöke a párt tisztújításán. Visszalépését azzal indokolta, hogy "az MSZP leendő budapesti elnöke lehet az egyik alkalmas jelölt" a 2006-os önkormányzati választásokon a főpolgármesteri posztra. Mandur korábban már jelezte, hogy nem kíván főpolgármester lenni.

Ennek ellenére a Magyar Hírlap szocialista forrásai közül többen is "Szili-effektusról" beszéltek, azaz szerintük Mandur vélt esélytelensége miatt lépett vissza. A politikus ezt tagadta, mint mondta, első körben ő kapta a legtöbb ajánlást az elnökségre. Véleménye szerint azonban Demszky Gábor népszerűségvesztése azt mutatja, hogy a következő választásokon esély nyílhat a főpolgármesterség megszerzésére. Ehhez azonban már most el kell kezdeni a szocialista jelölt "felépítését".

A Hírlap értesülései szerint Burány Sándor munkaügyi miniszter, illetve Molnár Gyula XI. kerületi polgármester a legesélyesebb az elnöki posztra. Több jelölést kapott Horváth Csaba II. kerületi polgármester is. A napilap forrásai szerint Molnár lehet az elnökségért folytatott harc nyertese.