Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Sikkasztásért ítélték el a gyilkossággal is gyanúsított volt MDF-est

2006.11.24. 10:31
Meghozták az első ítéletet Szabó Gyula ügyében, aki az MDF önkormányzati választásokon indított marcali lista vezetője volt. Most sikkasztásért ítélték el, de nemsokára gyilkosságért is felel.

Nem jogerősen 1 év 4 hónap börtönre ítélték Szabó Gyula, volt MDF-es önkormányzati képviselőt a marcali városi bíróságon. Az ötvenéves férfi gyilkosságért is bíróság előtt felel majd, egyelőre sikkasztás miatt ítélték el.

A sikkasztásért hozott ítéletből kiderül, Szabó gabonakereskedelemmel foglalkozó cége már 2004-re súlyos anyagi helyzetbe került. Átvette egy cég, illetve egy magánszemély kukoricáját, tovább értékesítette, de nem fizetett a termelőknek. Összesen több mint 20 millió forintot sikkasztott el, aminek a felét később törlesztette.

A rendőrség Szabót azzal is gyanúsítja, hogy szeptemberben agyonlőtt egy 34 éves férfit. A helybeli áldozatra egy a Marcali mellett lévő ipartelepen találtak rá, több lövéssel a testében. A rendőrség forró nyomon elfogta a feltételezett elkövetőt. Vélhetően zsarolási ügy állt a háttérben.