Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

'Tolvaj, zsidó Demszky' a Margit-hídon

2006.09.03. 21:02
A mai magyar közállapotokat jól jellemző, elképesztő helyzetnek nevezte és Tarlós Istvánt is felelőssé tette vasárnap Horn Gábor, az SZDSZ választási kampányfőnöke, hogy Demszky Gábort gyalázó feliratok jelentek meg a Margit-híd villanyoszlopain. Tarlós István kampányfőnöke közleményben utasította vissza, hogy Tarlós Istvánt "sokadszorra hozzák összefüggésbe" a szélsőjobboldallal.

Az SZDSZ országos ügyvivője az MTI-nek azt mondta, felháborodással értesült arról, hogy a "gyalázatos "tolvaj, zsidó Demszky" felirat jelent meg az utcákon". A liberális politikus szerint "sajátos módon kezdenek összeállni ezek a dolgok". Felidézte, hogy előbb a főpolgármestert érte atrocitás egy nyilvános tájékoztatón, majd egy hete a Városháza parkban lévő liberális sátort kereste fel a szomszédos MIÉP-es kampányközpontból két randalírozó. Két napja pedig két "kopaszra nyírt fejjel" érkező fiatal bántalmazta a sátor rendezőit.

Tarlós és Jobbik

A kampányfőnök szerint "érdemes elgondolkodni azoknak a szélsőséges erőknek, akik emögött vannak, hogy hova vezet ez, illetve azoknak a magukat függetlennek nevező erőknek, amelyek, mondjuk akár Tarlós István, aki lelkesen vállalja a Jobbik támogatását, hogy hova vezet ez az egész történet".

Horn Gábor bízik abban, hogy győz a józan ész, és nem lesznek ennél durvább atrocitások, mert szerinte ezek "nem jó jelek ezek a kampányra, az országra nézve". Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy vasárnap délután eltüntetik a Margit-híd lámpaoszlopairól a gyalázkodó feliratokat, lefestik azokat.

Elegük van

"Elegünk van a zsidózásból, a fasisztázásból és általában mindenféle címkézésből" - áll Pesty Lászlónak, Tarlós István kampányfőnökének az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében. "Elegünk van abból, hogy az SZDSZ és Demszky Gábor kampányosai sokadszorra hozzák összefüggésbe Tarlós István független főpolgármester-jelöltet a szélső jobboldallal, elegünk van abból, hogy Demszky Gábor kampánycsapata paranoiásan vádaskodik, és sokadszorra is megrágalmazza Tarlós Istvánt" - fűzi hozzá a Pesty László aláírásával ellátott dokumentum.

"Mi magunk is gusztustalannak és felháborítónak tartjuk, hogy valaki összefirkálta Demszky Gábor egyik plakátját. Azt azonban nem értjük, hogyan veszi magának a bátorságot az SZDSZ, hogy ezzel a sajnálatos esettel összefüggésbe hozza Tarlós Istvánt vagy híveit" - áll a közleményben, ami szerint Tarlós Istvánról köztudott, hogy nyitott a baloldali és a liberális értékek iránt is, mint azt 16 év alatt polgármesterként bebizonyította.