'Tolvaj, zsidó Demszky' a Margit-hídon

2006.09.03. 21:02
A mai magyar közállapotokat jól jellemző, elképesztő helyzetnek nevezte és Tarlós Istvánt is felelőssé tette vasárnap Horn Gábor, az SZDSZ választási kampányfőnöke, hogy Demszky Gábort gyalázó feliratok jelentek meg a Margit-híd villanyoszlopain. Tarlós István kampányfőnöke közleményben utasította vissza, hogy Tarlós Istvánt "sokadszorra hozzák összefüggésbe" a szélsőjobboldallal.

Az SZDSZ országos ügyvivője az MTI-nek azt mondta, felháborodással értesült arról, hogy a "gyalázatos "tolvaj, zsidó Demszky" felirat jelent meg az utcákon". A liberális politikus szerint "sajátos módon kezdenek összeállni ezek a dolgok". Felidézte, hogy előbb a főpolgármestert érte atrocitás egy nyilvános tájékoztatón, majd egy hete a Városháza parkban lévő liberális sátort kereste fel a szomszédos MIÉP-es kampányközpontból két randalírozó. Két napja pedig két "kopaszra nyírt fejjel" érkező fiatal bántalmazta a sátor rendezőit.

Tarlós és Jobbik

A kampányfőnök szerint "érdemes elgondolkodni azoknak a szélsőséges erőknek, akik emögött vannak, hogy hova vezet ez, illetve azoknak a magukat függetlennek nevező erőknek, amelyek, mondjuk akár Tarlós István, aki lelkesen vállalja a Jobbik támogatását, hogy hova vezet ez az egész történet".

Horn Gábor bízik abban, hogy győz a józan ész, és nem lesznek ennél durvább atrocitások, mert szerinte ezek "nem jó jelek ezek a kampányra, az országra nézve". Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy vasárnap délután eltüntetik a Margit-híd lámpaoszlopairól a gyalázkodó feliratokat, lefestik azokat.

Elegük van

"Elegünk van a zsidózásból, a fasisztázásból és általában mindenféle címkézésből" - áll Pesty Lászlónak, Tarlós István kampányfőnökének az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében. "Elegünk van abból, hogy az SZDSZ és Demszky Gábor kampányosai sokadszorra hozzák összefüggésbe Tarlós István független főpolgármester-jelöltet a szélső jobboldallal, elegünk van abból, hogy Demszky Gábor kampánycsapata paranoiásan vádaskodik, és sokadszorra is megrágalmazza Tarlós Istvánt" - fűzi hozzá a Pesty László aláírásával ellátott dokumentum.

"Mi magunk is gusztustalannak és felháborítónak tartjuk, hogy valaki összefirkálta Demszky Gábor egyik plakátját. Azt azonban nem értjük, hogyan veszi magának a bátorságot az SZDSZ, hogy ezzel a sajnálatos esettel összefüggésbe hozza Tarlós Istvánt vagy híveit" - áll a közleményben, ami szerint Tarlós Istvánról köztudott, hogy nyitott a baloldali és a liberális értékek iránt is, mint azt 16 év alatt polgármesterként bebizonyította.  • Tippek
  • Bankszámla