Auguszta
-3 °C
2 °C

Vádemelés Révész Máriusz megverése ügyében

2008.05.15. 13:28
Bűnsegédlet és bűnpártolás miatt emeltek vádat Révész Máriusz fideszes képviselő 2006 őszi megverése ügyében két rendőr ellen. A valódi verőt nem találták meg.

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség két rendőr ellen csütörtökön Révész Máriusz fideszes képviselő megverése ügyében. Az egyik rendőr bűnsegédként, a másik bűnpártolás miatt szerepel az ügyben. Azt a rendőrt nem találták meg, aki ténylegesen bántotta a politikust.

Révész Máriuszt 2006. október 23-án, a Fidesz nagygyűlése után történt tömegoszlatáskor verték meg Budapest belvárosában. Eljárást indítottak az ügyben, a nyomozó ügyészek 2007-ben találták meg az első gyanúsítottat. Ez a rendőr látta, mi történt, de nem lépett közbe. Később, 2008 januárban a verés helyszínén bevetett egység parancsnokát hallgatták ki. Őt hivatalos személyként elkövetett bűnpártolással gyanúsítják, mert ő is látta, mi történt, de nem lépett közbe, és írásban sem rögzítette a verés tényét, pedig kötelessége lett volna.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője elmondta, hogy az ügy két gyanúsítottja ellen vádat emeltek. Az egyik rendőr ellen a korábbi gyanúsításnak megfelelően különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértésben való bűnsegédlet, a másik rendőr ellen hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás a vád hivatalosan. Azt, aki valójában megverte a politikust, nem sikerült megtalálni, így az ügynek ezt a vonalát kénytelen lezárni a hatóság.

A Központi Nyomozó Ügyészség a Fővárosi Bíróságnak nyújtotta be a vádiratot csütörtökön.