Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Elvesztette az iskola az érettségi dolgozatot

2004.06.22. 09:04
Elveszett a szegedi Radnóti Miklós gimnáziumban egy Szegeden tanuló diáklány érettségi dolgozata. Az iskola igazgatója szerint egy iratcsomóval foghatták össze a papírlapokat. A lány a felajánlott négyest nem fogadta el, végül ötösre szóbelizett, írja a szegedi Délmagyarország.
Még soha nem fordult elő Magyarországon, hogy egy érettségi dolgozat elvesszen. A szegedi Radnóti Miklós gimnáziumban most megtörtént.

Miután kiderült, hogy egy szolnoki diáklánynak elveszett a matematika érettségi dolgozata, felajánlották neki - az Oktatási Minisztérium (OM) javaslata alapján - az év végi érdemjegyét, egy négyest. A lány ezt nem fogadta el, mert úgy érezte, hogy dolgozata hibátlan lett. Végül a diák az OM másik javaslatát fogadta el, mondták el az Indexnek a minisztérium sajtóosztályán, és úgy döntött, hogy a sikertelenül írásbelizőkkel együtt szóbelizik.

A lánynak igaza lett, mert ötöst kapott, így érettségije kitűnőre sikerült. A Délmagyarország újságírójának név nélkül azt nyilatkozta, hogy amikor az osztályfőnöke közölte vele a dolgozata elvesztésének hírét, azt hitte, hogy viccel vele. Utólag már nem érzi olyan szörnyűnek az esetet, a tanulmányait valószínűleg az ELTE jogi karán folytatja.

A Délmagyarországnak nyilatkozó iskolaigazgató szerint egy iratcsomóval foghatták össze az érettségi dolgozatot. Az ügyet az iskola "a megfelelő lépések megtétele után" lezárta. Azt nem lehet tudni, hogy a felügyelő tanár vagy az iskola hibázott-e.