Szabolcs
20 °C
35 °C

Lecsap a bliccelőkre a MÁV

2003.10.31. 15:52
Csütörtöktől csak menetjegy birtokában lehet vonatra szállni, a leszálló utasoktól az állomás peronján kérhetik az ellenőrők a jegyeket.
A MÁV közleményben számolt be rendkívüli jegyellenőrző akciójáról, mely 2003. november 6-án, csütörtökön indul a MÁV budapesti pályaudvarain, állomásain és megállóhelyein. A fokozott menetjegy-ellenőrzési akció célja az utóbbi időben megnövekedett bliccelés visszaszorítása.

A közlemény a jeggyel rendelkező utasok érdekeinek védelmével indokolja a lépést, "hiszen kevesebbet fordíthatunk az általuk jogosan elvárt fejlesztésekre, új járművek beszerzésére, tisztaságra". A kísérleti jelleggel bevezetett rendkívüli ellenőrzések miatt a vasúttársaság arra kéri utasait, hogy - a MÁV üzletszabályzata értelmében - menetjegyüket az állomás elhagyásáig őrizzék meg.

Az akció során - elsősorban a budapesti elővárosi forgalomban - a vonatra csak menetjegy birtokában lehet majd felszállni, míg a vonatokról leszálló utasoktól a beérkező vonat mellett, az állomás peronján kérhetik az ellenőrök a menetjegyet. A rendkívüli jegyellenőrzésekről az állomásépület információs tábláin elhelyezett plakátokon, a MÁV weboldalán illetve a hangosbemondókon folyamatosan tájékoztatják az utasokat.

Az Index kérdésére, hogy tervezik-e az akció országos szintű kiterjesztését, a MÁV illetékese egyelőre nem tudott felvilágosítással szolgálni.