Piroska
-11 °C
-2 °C

Előkerült a hevesi átszavazó fideszes

2007.03.12. 10:05
Ambrus Zoltán fideszes képviselő február végén a Heves megyei közgyűlésben szavazatával a szocialista Sós Tamás elnökké választását támogatta. Ambrus ezután eltűnt a nyilvánosság elől, a Népszabadság szombaton megszólaltatta őt.

Több mint két hete tűnt el a nyilvánosság elől Ambrus Zoltán volt fideszes képviselő, miután kizárását megelőzve kilépett a Heves megyei közgyűlés Fidesz-frakciójából, és szavazatával az MSZP-s Sós Tamás elnökké választását támogatta. A Népszabadság szombaton keresésére indult és sikerrel járt.

A függetlenné vált képviselő a lapnak elmondta, hogy elmegy a megyei közgyűlés legközelebbi, március végi ülésére, mikor a bizottsági posztokról döntenek. „Örökké nem bujkálhatok. A lelkiismeretem tiszta” – fogalmazott Ambrus Zoltán. Elmondta azt is, hogy a botrány kitörése után feleségével és három gyerekével elment néhány napra, hogy kivárják, míg lenyugodnak a kedélyek, hiszen több fenyegetést is kapott, háza előtt tüntetők jelentek meg.

Átszavazását azzal indokolta, hogy egy új választás nagyon sok pénzbe került volna, és neki fontosabb, hogy a szűkös költségvetés mellett a hevesi intézmények működőképesek maradjanak. Emellett Ambrusnak nincsen kifogása Sós Tamás személye ellen.

Kitért arra is, hogy bár hivatalosan nem közölték vele, de hallotta, hogy a Fideszben háttérbeszélgetések folytak a hatvani térség listás helyeiről. Ennek oka szerinte, hogy a tavalyi parlamenti választásokon ebben a körzetben rosszul szerepelt a jobboldal. A kialakult helyzetről Ambrus levelet írt Orbán Viktornak, valamint a régió és a megye fideszes vezetőinek, megkeresésre egyelőre nem érkezett válasz.