Jenő
-3 °C
6 °C

Demszky fölényesen vezet a Marketing Centrumnál

2006.09.14. 15:15
A főpolgármester ismertsége gyakorlatilag 100 százalékos, Tarlósé 71 százalékos, ami a Marketing Centrum megállapítása szerint csak arra jó, hogy a jobboldal 2002-höz képest valamelyest javítson a választási végeredményen, de a győzelemhez szerintük kevés lesz.

A biztos szavazó (66 százalék) budapestiek 38 százaléka Demszky Gábort, 21 százalékuk Tarlós Istvánt, 4 százalékuk az MDF-es Katona Kálmánt, 2 százalékuk a MIÉP-es Zsinka Lászlót, minden százból pedig egy választó Székely Pétert, a Munkáspárt főpolgármester-jelöltjét támogatja, a Marketing Centrum szeptemberi felmérése szerint. A kutatcég adatai szerint Tarlós ismertsége 71, Katonáé 27, Zsinkáé 7 százalékos.

Gy. Németh Erzsébet elpártolt támogatói

A Demszkyre most szavazó 38 százalékból 26 2002-ben is rá szavazott. A főpolgármester támogatói közé került 9 százalék, akik 2002-ben még Gy. Németh Erzsébetre, 1 százalékuk Schmitt Pálra szavazott. Tarlós István 21 százaléknyi támogatója közül 16 százalék 2002-ben Schmitt Pált, 2 százalék Demszky Gábort, 1 százalék pedig Gy. Németh Erzsébetet támogatta (a többeik akkor nem szavaztak), állítja a Marketing Centrum.

A közvélemény-kutató szerint az MSZP-nek és az SZDSZ-nek a közgyűlésben is biztos többsége lesz, hiszen a "fővárosban változatlanul az MSZP a legnépszerűbb párt, bár a megkérdezettek 40 százaléka azt nyilatkozta, hogy mostanában romlott a véleménye a nagyobbik kormánypártról". Listán az MSZP 38, az SZDSZ 17, a Fidesz 34, az MDF 6 százalékra számíthat.

Fejlődő város

És még egy érdekes megállapítás a cég részéről: "Demszky várhatóan sikeres szereplése nem kis részben annak köszönhető, hogy a fővárosiak kétharmada inkább fejlődő városnak érzi Budapestet, és mindössze a negyedük érzi inkább hanyatlónak. Akik fejlődőnek érzik a várost", azok 19 százaléka tervezi Tarlós István támogatását, akik inkább hanyatlónak érzik Budapestet 66 százalékban Tarlósra szavaznának.

A többiek mást mértek

A Marketing centrum megállapításai annak fényében meglepőek, hogy az elmúlt napokban a Gallup Demszkyvel szemben Tarlós előnyéről adott hírt, és a Századvég is azt állapította meg, hogy a jobboldali, független Tarlós beérte az MSZP-SZDSZ jelöltjét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?