Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Molnár elfogadta a magyar FBI állásajánlatát

2004.06.28. 17:59
Molnár Csaba alezredest július 1-jével megbízzák a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénzügyi nyomozó főosztályán a felderítő osztály vezetésével. Az alezredes hétfőn elfogadta a felkínált osztályvezetői állást - mondta Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője.
Garamvölgyi hozzátette: addig nem lehet kinevezni az osztály vezetésével az alezredest, amíg az ellene indult ügyészségi eljárás be nem fejeződik. Ezért egyelőre csak megbízzák az alezredest a július 1-jével felálló NNI osztályának vezetésével.

A magyar FBI
A magyar FBI-ként is emlegetett Nemzeti Nyomozó Iroda a SZBEI bázisán, az ORFK Pénzügyi Nyomozó Igazgatóság, és az internet figyelő csoport integrálásával alakul meg. Az iroda alapvető feladata lesz a kiemelt súlyú gazdasági, pénzügyi, kábítószerrel, emberkereskedelemmel összefüggő, a szervezett bűnözés jegyeit magán viselő bűncselekmények felderítése és nyomozása.
Az államtitoksértéssel, hivatali visszaéléssel és hivatali vesztegetéssel gyanúsított alezredes korábban azt közölte: az ügyészség döntésére vár, hogy vádat emelnek-e ügyében, mert ennek tudatában szeretne válaszolni arra a felkérésre, amely szerint a jövőben a Nemzeti Nyomozó Iroda egyik osztályát vezethetné.

Molnár Csaba korábban az SZBEI osztályvezetőjeként aktívan részt vett a K and H-ügy nyomozásában. A Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal ellene hivatali visszaélés gyanúja miatt december 9-én rendelt el nyomozást. A nyomozó hivatal az év elején vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés, hivatali visszaélés és államtitoksértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként az alezredest.

Az eddig nyilvánosságra hozott gyanú szerint Molnár Csaba csaknem négy hónappal később jelentette feletteseinek, hogy egy szír pénzváltótól egy fa tolltartót, egy névjegytartót és egy bahlavát kapott ajándékba egy autómosóban.