Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

MDF: nyugdíjemeléssel a csatlakozásért

2003.02.16. 20:25
Az MDF nem köt politikai szövetséget a baloldallal és a szélsőjobbal, a Fidesszel együtt kormányképes alternatívát jelent - mondta el pártjáról, a "jövő pártjáról" a frissen újraválasztott Dávid Ibolya. Az MDF elsimítaná a politikai vitákat a közös célok érdekében és igent mond Európára. Ezért egyszeri tízezer forintos nyugdíjemelést javasol.
"A Magyar Demokrata Fórum a jövő pártja" - jelentette ki Dávid Ibolya, a párt harmadszor megválasztott elnöke a XVIII. országos gyűlés vasárnapi zárónapját követő sajtótájékoztatón Budapesten. A párt célja egy "újabb nemzeti kerekasztal" létrehozása, hogy a magyarság kétségbe nem vonható alapkérdéseiben közmegegyezés szülessen - idézett az ülésen elfogadott dokumentum szövegét a pártelnök.

Igent mondanak a csatlakozásra

A zárt tanácskozáson elfogadott dokumentum szerint "a harmadik legerősebb parlamenti pártként" az MDF a politikai csatározások helyett a "nemzet jövője szempontjából" fontos kérdésekre koncentrálna. "A demokrata fórum híve a csatlakozásnak, és kéri a magyar polgárokat, igen szavazatukkal támogassák az integrációt az Európai Unióba" - jelentette ki a "Büszkén a hazára, büszkén Európára" című dokumentumra hivatkozva a pártelnök.

Balra zárt

"Ma két olyan kormányzóképes erő van, a Fidesz és az MDF, amely képes leváltani a jelenlegi kormányzatot" - jelentette ki a pártelnök, aki szerint pártja "balra és és a szélsőjobb felé zárt". Herényi Károly szerint pártja csatlakozáspárti kommunikációja a lakosság minden rétegére koncentrál, a hárommilliós nyugdíjas réteg számára egyszeri, egy összegű, közel tízezer forintos nyugdíjemelést javasol A siker érdekében.

Az új elnökség

A sajtótájékoztatón bemutatkozott az MDF új elnöksége: Almássy Kornél, aki az Ifjúsági Demokrata Fórumban dolgozik, Gémesi György országgyűlési képviselő, Katona Kálmán, aki a Fővárosi Közgyűlés MDF-frakciójának tagja, Medgyasszay László országgyűlési képviselő, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, Szőke László, a budapesti választmány elnöke, Viniczai Tibor, a székesfehérvári MDF elnöke, valamint Dávid Ibolya pártelnök, s tisztükből adódóan, Herényi Károly frakcióvezető, valamint Csáky András, az országos választmány elnöke.  • Eladnék
  • Hírek