György
14 °C
24 °C

Az MDF vizsgálná a kampányt

2003.04.12. 23:54
Az MDF elemezné az EU-kampányt, és vizsgálná az alacsony részvételi arány okait.
"Meg kell vizsgálni, hogy miért volt viszonylag alacsony a részvételi arány a népszavazáson, és elemezni kell a kormány kampányát" - nyilatkozta Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője szombat este.

Pótköltségvetés

A demokrata fórum pótköltségvetést készít, elsősorban a kis- és középvállalkozók, valamint a mezőgazdaságból élők tőkehiányának enyhítésére - mondta el az MDF parlamenti frakciójának vezetője szombat este az Európa Kávéházban az MTI-nek. "Most olyan munkára van szükség, amelyet a ráció és nem az emóció jellemez" - hangoztatta.

Herényi Károly kifogásolta, hogy a költségvetés nem használja ki a csatlakozás előtti utolsó évet arra, hogy javítson a kis- és középvállalkozások, valamint a mezőgazdaságból élők helyzetén. Kijelentette: a kormány hangzatos ígéreteinek semmiféle költségvetési megalapozottsága nincs.

A frakcióvezető szerint a magyar mezőgazdaság nincs olyan állapotban, hogy fogadni tudja az uniós támogatásokat, hiányzik az unió által előírt informatikai háttér. Herényi Károly leszögezte: az MDF minden olyan ügyben, amely a csatlakozás feltételeit javítja, együttműködik a parlamenti pártokkal, de keményen fogja bírálni a kormányt a csatlakozással össze nem függő, vagy az unióval kapcsolatos rossz, illetve elmaradt döntései miatt.

Fontos a referendum

Jól határoztak a politikusok, amikor a népszavazás mellett döntöttek, hiszen a nemzet jövőjét érintő kérdésben fontos, hogy a magyar állampolgárok kifejezzék akaratukat - jelentette ki Dávid Ibolya pártelnök korábban, a referendum befejezését követő sajtótájékoztatóján. "Reményeim szerint a rendszerváltó Magyar Demokrata Fórum történelmi törekvéseit fogja igazolni a népszavazás eredménye" - jelentette ki Dávid Ibolya.