Konrád
8 °C
26 °C

A többség kiáll Dávid mellett

2006.04.14. 09:27
A Szonda szerint a többség helyesli az MDF döntését, hogy nem lépteti vissza képviselőjelöltjeit a Fidesz javára. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy mintegy 15 MDF-es jelölt lép majd vissza.

A Szonda Ipsos Közvélemény-kutató Intézet által készített friss felmérés szerint az MDF tagságának többsége kiáll Dávid Ibolya mellett. A választások után két-három nappal végzett telefonos közvélemény-kutatás adatai szerint a többség helyesli a demokrata fórum azon döntését, hogy nem lépteti vissza képviselőjelöltjeit a Fidesz javára: az összes megkérdezett harmada, az MDF-szavazóknak pedig alig több mint ötöde helyteleníti csupán ezt a döntést.

Az MDF szavazói olyannyira kiállnak pártjuk mellett, hogy jelöltjük visszalépése esetén is mindössze negyedük adná szavazatát a Fidesz indulójára - olvasható a Népszabadság megbízásából készített jelentésben.

A Magyar Nemzet "név nélkül nyilatkozó politikusokra" hivatkozva vezető cikkében azt állítja, hogy az MDF-tagság kormányváltást akar, és mintegy 15 MDF-es jelölt lép majd vissza, és 30 harmadik legjobb eredményt elérő jelölt tartja magát az elnökség ajánlásához.

A Népszabadság cikke >>>>