Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dávid Ibolya parlamenti alelnök és pártelnök is lesz

2002.05.02. 14:48
Az MDF parlamenti képviselőcsoportja csütörtöki alakuló ülésén Balsai Istvánt választotta a frakcióvezetőnek. A 24 fős ellenzéki képviselőcsoport döntött arról is, hogy Balsai helyettese Font Sándor lesz, az Országgyűlés alelnökévé pedig Dávid Ibolya pártelnököt javasolja megválasztani.
Dávid Ibolya a frakcióülés után tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az MDF a Parlamentben a következő négy esztendőben a Fidesszel együttműködve a polgári értékek és összefogás érdekében fog politizálni. Mint fogalmazott "nemes ellenzék" kívánnak lenni, olyan, amely a nemzet javát szolgáló törvényeket támogatja majd. Szerinte az elmúlt négy esztendőben az akkori ellenzéki pártok, az MSZP és az SZDSZ rossz példát mutatott, mert mindig mindent elleneztek ami a kormányoldalról javaslatként érkezett.

Dávid Ibolya alelnökként is pártelnök marad

Kattintson a nagyításhoz!
Dávid Ibolya kérdésre válaszolva elmondta, parlamenti alelnökként is el kívánja látni az MDF elnöki posztját. Tájékoztatása szerint a frakcióülésen senki nem fogalmazott meg olyan indítványt, amely szerint változásra lenne szükség a párt élén.

Balsai István frakcióvezető ismételten megerősítette, hogy a Fidesz tisztújítását követően a két ellenzékbe került párt 1994-től kezdődő együttműködése intézményessé válik majd. Mind Dávid Ibolya, mind Balsai István hangsúlyozta, nem tudják elképzelni a politikai együttműködést a 12 éve ellentétes póluson lévő MSZP-vel és SZDSZ-el. Az MDF elnöke azonban hozzátette, sok ponton, például az EU csatlakozás érdekében szükséges kétharmados törvényjavaslatok estében partnerei lesznek a majdani koalíciónak.