Gusztáv
3 °C
6 °C

Dávid Ibolya parlamenti alelnök és pártelnök is lesz

2002.05.02. 14:48
Az MDF parlamenti képviselőcsoportja csütörtöki alakuló ülésén Balsai Istvánt választotta a frakcióvezetőnek. A 24 fős ellenzéki képviselőcsoport döntött arról is, hogy Balsai helyettese Font Sándor lesz, az Országgyűlés alelnökévé pedig Dávid Ibolya pártelnököt javasolja megválasztani.
Dávid Ibolya a frakcióülés után tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az MDF a Parlamentben a következő négy esztendőben a Fidesszel együttműködve a polgári értékek és összefogás érdekében fog politizálni. Mint fogalmazott "nemes ellenzék" kívánnak lenni, olyan, amely a nemzet javát szolgáló törvényeket támogatja majd. Szerinte az elmúlt négy esztendőben az akkori ellenzéki pártok, az MSZP és az SZDSZ rossz példát mutatott, mert mindig mindent elleneztek ami a kormányoldalról javaslatként érkezett.

Dávid Ibolya alelnökként is pártelnök marad

Kattintson a nagyításhoz!
Dávid Ibolya kérdésre válaszolva elmondta, parlamenti alelnökként is el kívánja látni az MDF elnöki posztját. Tájékoztatása szerint a frakcióülésen senki nem fogalmazott meg olyan indítványt, amely szerint változásra lenne szükség a párt élén.

Balsai István frakcióvezető ismételten megerősítette, hogy a Fidesz tisztújítását követően a két ellenzékbe került párt 1994-től kezdődő együttműködése intézményessé válik majd. Mind Dávid Ibolya, mind Balsai István hangsúlyozta, nem tudják elképzelni a politikai együttműködést a 12 éve ellentétes póluson lévő MSZP-vel és SZDSZ-el. Az MDF elnöke azonban hozzátette, sok ponton, például az EU csatlakozás érdekében szükséges kétharmados törvényjavaslatok estében partnerei lesznek a majdani koalíciónak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!