Szilárda
-4 °C
3 °C

Megkétszerezte vezető pozícióit a parlamentben az MDF

2002.05.14. 16:43
Az MDF megkétszerezte az előző ciklushoz képest bizottsági elnöki és alelnöki pozícóit, így a párt képviselőcsoportja elégedetten nyugtázta keddi frakcióülésén a bizottsági helyekről született négypárti megállapodást. A 24 MDF-es képviselő összesen 44 bizottsági helyet kapott, ami azt jelenti, hogy a képviselők többsége két bizottságnak is tagja lesz. Az MDF frakciója a Mikszáth Kálmán téri Piarista Gimnáziumban tartandó misén készül fel lelkileg a parlament alakuló ülésére.
Az MDF elégedett a parlamenti helyek elosztásáról született négypárti megállapodással, mert az előző ciklushoz képest duplájára növelték vezető pozíciók arányát - közölte a képviselőcsoport ülése után Balsai István frakcióvezető. Míg a korábbi négy évben egy bizottsági elnököt, addig a szerdán összeülő parlamentben már két grémium vezetését bízták a demokrata fórum képviselőjére. Hende Csaba, eddigi igazságügyi államtitkár a foglalkoztatási bizottságot vezeti majd, míg Szászfalvi László, az emberi jogi testület elnöki székébe ülhet.

Az MDF bizottsági alelnöki posztjai is megduplázódtak, hiszen három helyett hat alelnököt jelölhetnek. Balsai István jelezte, mivel a hatályos törvények szerint kormánytagok nem lehetnek parlamenti tisztségviselők, ezért az MDF vezető politikusai csak a Medgyessy-kormány hivatalbalépése után foglalják el helyüket. Így amíg ügyvezetőként műáködik az Orbán-kabinet nem lesz a parlament gyakorló alelnöke Dávid Ibolya, és Boross Imre, illetve Hende Csaba sem foglalja el új posztját. A 24 MDF-es képviselő összesen 44 bizottsági helyet kapott, ami azt jelenti, hogy a képviselők tüöbbsége két bizottságnak is tagja lesz.

Misén készülnek föl lelkileg az alakuló ülésre

Az MDF frakciója a Mikszáth Kálmán téri Piarista Gimnáziumban kedden tartandó misén készül fel lelkileg a parlament alakuló ülésére - ismertette a frakcióvezető.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!