Ágnes
-1 °C
2 °C

Lemondták az MDF-nagygyűlést

2004.06.03. 13:03
Lemondta a Testnevelési Egyetem az MDF csütörtök estére tervezett budapesti kampányzárójának helyszínére vonatkozó megállapodást - tudta meg az Index. Az Alkotás út melletti intézmény, amely korábban Orbán Viktor 2002-es választási nagygyűlésének is helyet adott, most arról értesítette a Fórum fővárosi elnökét, hogy az egyetemi tanács döntése miatt nem ad helyet a politikai rendezvényeknek.
MDF-es aktivisták várják majd ma este a párt nagygyűlésére érkezőket a Testnevelési Egyetem bejáratánál, a párt ugyanis 3 ezer meghívó kiküldése után értesült arról, hogy az intézmény lemondta a helyszínre vonatkozó megállapodást.

Kurtán-furcsán lemondták

Egy héttel a budapesti kampányzárónak szánt rendezvény kitűzött dátuma előtt kaptunk értesítést a Testnevelési Egyetemtől - mondta az Indexnek Hock Zoltán, az MDF fővárosi elnöke. Hock elmondta, hogy szóbeli megállapodások alapján eddig számos eseményt szervezett a Budai Fórum az egyetemen, ezért meglepte őket, hogy az EP-kampány egyik kiemelt rendezvényét az utolsó pillanatban "kurtán-furcsán" megtorpedóztát. A budapesti MDF-elnök szerint már három hónapja elkezdték a szervezést és akkor egyeztek meg a TE illetékeseivel is, most viszont arról kaptak írásbeli értesítést, hogy néhány héttel Orbán Viktor és Duray Miklós közös könyvbemutatója után az MDF a politikai rendezvények tilalma miatt nem kaphatja meg ugyanazt a helyiséget. Az eseményen egyébként részt vett volna többek között Dávid Ibolya, az MDf elnöke és Olajos Péter, a párt EP-listájának második helyezettje is.

A jubileum elhúzódhat

A TE dékáni hivatalában azt mondták, hogy a döntésben nem a politikai rendezvények kitiltása játszotta a főszerepet. Tarsoly Lászlóné szerint a párt által kért helyszínen az egyetem jubileumi tanévzárót tart, ami elképzelhető, hogy elhúzódik. A dékán mondta le az MDF rendelését, és erről személyesen is tájékoztatta a párt egyik képviselőjét.