Judit
2 °C
7 °C

Az ifjú MDF-esek leszámolnak a parlamenti diszkó-mitológiával

2002.06.13. 14:31
A MDF két huszonéves képviselője debütált a párt csütörtöki rendezvényén. A listáról bekerült "ifjú honatyák" bemutatkozó sajtóanyaga szerint nem a "haverok, buli, parlament" gondolatkörben kívánnak tevékenykedni a következő négy évben. Az ifjú demokraták egyben azt is ígérik, hogy a generációs életérzést hoznak a parlamentbe.
A párt sajtóanyaga szerint a két ifjú honatya nem egyfajta "haverok, buli, parlament" diszkó-mitológiát kíván képviselni, ritmizált szlogenek ismételgetésével. Az MDF szerint Csampa Zsolt és Pettkó András kommunikációs stílusát a nyíltan felvállalt, hagyományos értékek képviselete jellemzi majd.

Friss politikai ötleteket hoznak

A Magyar Demokrata Fórum két fiatalja azt is állítja, hogy személyén keresztül diákszakértői csoportokat kapcsol be a frakció munkájába. "A már megalakult teamek - a két képviselő szerint - képesek lesznek új gondolatokat, generációs életérzéseket, friss politikai ötleteket hozni a Magyar Demokrata Fórum országos szervezetének életébe." Csampa Zsolt és Pettkó András nem csak pártkeretekben kíván gondolkozni, úgy gondolják a húszas-harmincas korosztályt általában is képviselniük kell. Ennek szellemében javaslatot nyújtottak be az Országgyűlés elnökének az egyetemi ifjúság plenáris és bizottsági országgyűlési munkába történő bevonására.

Akciócsoport a mosolydiplomácia ellen

Az előző ciklusban az ellenzék fiatal képviselői nem igazán vetették észre magukat. A fiatal demokraták legfiatalabbjai azonban néhány hónappal a ciklus kezdete után meglepő kezdeményezéssel hívták fel magukra a figyelmet. Gyürk András, Rogán Antal, Vidoven Árpád a "mosolydiplomácia ellen" emelte fel szavát, és ennek érdekében meg is alakították a Diktatúraellenes Akciócsoportot. A rövid életű szervezkedés célja az volt, hogy megakadályozzák a magyar Országgyűlés képviselői olyan országokba való utazását, amelyekben nem szabadon választott palament működik. Tiltakozásuk ellenére azonban néhány nappal az akciócsoport megalakulása után Balsai István, az akkori koalíciós partner MDF frakcióvezetője Kínába utazott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?