Piroska
3 °C
3 °C

Az MDF többet szavazott az MSZP-vel, mint a Fidesszel

2002.11.26. 18:44
Az MDF új frakcióvezetője szerint a képviselőcsoport új rendszerben, saját szavazási útmutató alapján szavaz a Parlamentben, ezért fordulhatott elő, hogy a kisebbik ellenzéki párt többször szavazott a kormányoldallal, mint a Fidesszel. Herényi Károly helyettese, Font Sándor viszont azt állítja: hiba a döntések mögött napi politikát láttatni, mert a voksok szigorúan szakmai alapon születtek. Mint mondta, az MDF saját útját járta korábban is és ez most sem változott.
A Magyar Demokrata Fórum parlamenti képviselőcsoportja e héttől saját szavazási útmutatója alapján voksol, amelyet a kabinetek készítenek elő és a frakció hagy jóvá - közölte Herényi Károly a távirati iroda kérdésére azzal kapcsolatban, hogy a határozathozatalok során az MDF több esetben a kormánypártokkal szavazott.

Ezentúl is egyeztetenek

Herényi, aki két hete váltotta a lemondott Balsai Istvánt a frakcióvezetői poszton azt hangsúlyozta, hogy pártja nem a kormánypártokkal, hanem saját szakmai meggyőződése, a kabinetülések és a frakcióülések döntései alapján szavazott. Hozzátette: nagy súlyú politikai jellegű döntések előtt - ahogy eddig - ezentúl is egyeztetnek a Fidesz képviselőcsoportjával.

Az MDF saját útja

Font Sándor, frakcióvezető-helyettes szerint viszont a sajtó hibázott, amikor ilyen szigorúan szakmai kérdést más napi politikai ügyek mellé sorolt, és a párt Fideszhez fűződő viszonyát próbálta kimutatni benne. Cáfolva viszont Herényi kijelentését azt mondta: semmilyen változás nem történt a képviselőcsoport döntés-előkészítésében: a frakció a témafelelősök javaslatai alapján döntött az egyes módosító indítványokról. Ebben az értelemben az MDF saját útját járta az előző ciklusban és most is - hangsúlyozta Font.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!