Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Éhségsztrájkol az MDF menesztetett megyei embere

2002.12.18. 17:17
Az önkormányzati választás eredménytelensége Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében indokolta a megyei szervező felmentését a munkavégzés alól - nyilatkozta Hegedűs Péter, az MDF országos pártigazgatója. A párt szervezője szerdán kezdett éhségsztrájkba szerinte jogtalan menesztése miatt. Lezsákné Gyöngyössi Zsuzsanna ügye erősen megosztotta a megye csökkenő számú párttagságát.
Éhségsztrájkba kezdett Lezsákné Gyöngyössi Zsuzsanna, a Magyar Demokrata Fórum munkavégzés alól felfüggesztett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezője.

A bíróságra is elmegy

Lezsákné azért kezdett a demonstratív akcióba, mert a hírek szerint munkaügyi vitába keveredett a párt vezetéssel, amely felmentette posztjáról. Az eltávolított szervező azonban nem kívánt beszélni az ügy hátteréről, mert a párt országos igazgatója megtiltotta számára a nyilatkozattételt. Annyit azonban elmondott, hogy az ügyben az MDF Országos Etikai Bizottságához fordult, valamint a bíróságon becsületsértésért feljelentette Turcsik Lászlót, a párt szabolcsi elnökét. Lezsákné azt is elmondta, ha megkapja a felmondó levelet, a Munkaügyi Bíróságon is pert indít a párt ellen.

Céltalan és eredménytelen akció

Hegedűs Péter az MTI-nek adott nyilatkozatában a párt gyenge választási szereplésével magyarázta a felmentést hozzátéve, hogy a szervezőnek nézeteltérése van a megyei elnökkel és a megyei elnökséggel is, ezért nem választhatott más megoldást. Hegedűs reményét fejezte ki, hogy az ügyet a helyi szervezetnek a lehető leggyorsabban kell megoldja, és a megyei szervező "céltalan, értelmetlen és eredménytelen" éhségsztrájkját minél hamarabb abbahagyja.

Az MDF-hez méltatlan eljárás

A párt szabolcsi szervezetei a pártigazgatóval ellentétben még a menesztett szervezőt támogatják. Sinka Lászlóné, a csengeri MDF-szervezet elnöke az MTI-hez eljuttatta azt a tiltakozó levelet, amelyben az országos pártigazgatónál kifogásolja Lezsákné felfüggesztését. A levélben ,,etikátlannak, az MDF-hez méltatlannak,, nevezi az eljárást nevezték és kérték Hegedűs Péter pártigazgatót, hogy helyezze vissza beosztásába Lezsáknét. Egyes források szerint a 64 szabolcsi MDF-szervezet közül 44 tiltakozott szóban a menesztés ellen. Turcsik László, az MDF Szabolcs megyei elnöke a fórum nyírségi választási szereplése miatt volt szükség a változtatásra, ezért döntött a helyi választmány a személycsere mellett.