Natália
1 °C
7 °C

Éhségsztrájkol az MDF menesztetett megyei embere

2002.12.18. 17:17
Az önkormányzati választás eredménytelensége Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében indokolta a megyei szervező felmentését a munkavégzés alól - nyilatkozta Hegedűs Péter, az MDF országos pártigazgatója. A párt szervezője szerdán kezdett éhségsztrájkba szerinte jogtalan menesztése miatt. Lezsákné Gyöngyössi Zsuzsanna ügye erősen megosztotta a megye csökkenő számú párttagságát.
Éhségsztrájkba kezdett Lezsákné Gyöngyössi Zsuzsanna, a Magyar Demokrata Fórum munkavégzés alól felfüggesztett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezője.

A bíróságra is elmegy

Lezsákné azért kezdett a demonstratív akcióba, mert a hírek szerint munkaügyi vitába keveredett a párt vezetéssel, amely felmentette posztjáról. Az eltávolított szervező azonban nem kívánt beszélni az ügy hátteréről, mert a párt országos igazgatója megtiltotta számára a nyilatkozattételt. Annyit azonban elmondott, hogy az ügyben az MDF Országos Etikai Bizottságához fordult, valamint a bíróságon becsületsértésért feljelentette Turcsik Lászlót, a párt szabolcsi elnökét. Lezsákné azt is elmondta, ha megkapja a felmondó levelet, a Munkaügyi Bíróságon is pert indít a párt ellen.

Céltalan és eredménytelen akció

Hegedűs Péter az MTI-nek adott nyilatkozatában a párt gyenge választási szereplésével magyarázta a felmentést hozzátéve, hogy a szervezőnek nézeteltérése van a megyei elnökkel és a megyei elnökséggel is, ezért nem választhatott más megoldást. Hegedűs reményét fejezte ki, hogy az ügyet a helyi szervezetnek a lehető leggyorsabban kell megoldja, és a megyei szervező "céltalan, értelmetlen és eredménytelen" éhségsztrájkját minél hamarabb abbahagyja.

Az MDF-hez méltatlan eljárás

A párt szabolcsi szervezetei a pártigazgatóval ellentétben még a menesztett szervezőt támogatják. Sinka Lászlóné, a csengeri MDF-szervezet elnöke az MTI-hez eljuttatta azt a tiltakozó levelet, amelyben az országos pártigazgatónál kifogásolja Lezsákné felfüggesztését. A levélben ,,etikátlannak, az MDF-hez méltatlannak,, nevezi az eljárást nevezték és kérték Hegedűs Péter pártigazgatót, hogy helyezze vissza beosztásába Lezsáknét. Egyes források szerint a 64 szabolcsi MDF-szervezet közül 44 tiltakozott szóban a menesztés ellen. Turcsik László, az MDF Szabolcs megyei elnöke a fórum nyírségi választási szereplése miatt volt szükség a változtatásra, ezért döntött a helyi választmány a személycsere mellett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?