Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

Megzavarták az MDF megemlékezését

2007.03.14. 17:51
Egy ötfős társaság zavarta meg bekiabálásaival az MDF csendes március 15-i megemlékezését a Batthyány-örökmécsesnél. A társaság tagjai nemzetárulónak, hazaárulónak, az „MSZP seggnyalójának” titulálták a párt nevében tulipánokat elhelyező Dávid Ibolyát, Herényi Károlyt és Boross Pétert.

A Magyar Demokrata Fórum a Batthyány-örökmécsesnél tartotta március 15-i megemlékezését. A mintegy harminc ember részvételével zajlott eseményen beszéd nem hangzott el.

Dávid Ibolya, Herényi Károly és Boross Péter volt miniszterelnök is elhelyezett egy-egy szál tulipánt az emlékműnél, miközben tárogatón ismert honvédnótákat játszott egy fiatalember.

Képek a helyszínről
Képek a helyszínről

A csendes főhajtást egy ötfős, árpádsávos és nemzetiszínű zászlókat lengető társaság zavarta meg bekiabálásaival. Az MDF vezetőit többek között nemzetárulónak, hazaárulónak, az MSZP seggnyalóinak titulálták. A közelben egy mikrobusz állt, amelyen a „Gyurcsány takarodj!” felirat volt látható.

A politikusok a bekiabálásokra nem reagáltak. A rendezvényt közel harminc rendőr biztosította, és a helyszínen volt az a rendőrségi kisbusz is, amelyből kamerával rögzítették a történteket. Mivel atrocitás nem történt, intézkedésre nem volt szükség.

Az MDF korábban arra szólította fel híveit, hogy március 15-én egy szál virággal jelezze, hogy méltóságot, tiszteletet és békességet vár az ünnepen.