Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Dávid: Átmentünk a betonfalon

2006.04.10. 00:01
"Sikerült és megvan!" - kezdte beszédét Dávid Ibolya, az MDF elnöke a választás utáni sajtótájékoztatóján. A pártelnök megköszönte a bizalmat, és bejelentette, hogy nem fogja hatalomra segíteni Orbán Viktort, és nem fog asszisztálni Gyurcsány Ferencnek sem.

"Szeretném megköszönni az eredményt a választópolgároknak, hogy megerősítették, szükség van a többpárti parlamentre, és szeretném megköszönni az MDF jelöltjeinek, hogy ilyen jól dolgoztak. Sikerült bebizonyítanunk, hogy átmegyünk a betonfalon" - mondta Dávid Ibolya.

"Ezt a választást az MDF megnyerte"

A párt elnöke szerint "Ezt a választást az MDF megnyerte. A magyar választók azt üzenték, hogy szükség van a felnőtt emberek felnőtt politikájára." Mint mondta: "Az emberek igent mondtak a konzervatív útra. Mi nem alakoskodtunk, nem lódítottunk, és nem váltogattuk a nézeteinket. Az MDF a felelőtlen ígérgetésekkel szemben visszafogott kampányt bonyolított le, és ezért a mai napon nemcsak bizalmat kapott, hanem hihetetlen nagy lehetőséget arra, hogy tovább építse a jobbközép konzervatív centrumot."

Az MDF egy európai értelemben vett, jobbközép párttá válik rövid időn belül, jelentette be az MDF elnöke. "Én azt ígérem, hogy nem fogjuk becsapni a választókat, akik egy másik jobbközép, egy másik konzervatív utat várnak tőlünk. A következő négy évben bebizonyítjuk, hogy erős középosztállyal erős nemzetet tudunk építeni" - fejezte be beszédét Dávid Ibolya.

Ellenzéki párt maradnak

Dávid Ibolya az Indexnek elmondta: az MDF "nem fogja hatalomra segíteni Orbán Viktort, és nem fog asszisztálni Gyurcsány Ferencnek sem. Ezt kőbe véstük!" Hozzátette: megpróbálta felhívni Orbánt, hogy gratuláljon neki, de a Fidesz elnöke nem vette fel a telefont, Kuncze Gáborral viszont tudott beszélni, és gratulált neki az SZDSZ parlamentbe jutásához.

Dávid Ibolya előtt Boros Péter, egykori kormányfő is bejelentette, hogy az MDF nem fog koalícióra lépni egyik párttal sem. Boros ugyanakkor azt mondta, hogy a Fidesz külső támogatását megfelelő garanciákkal el tudja képzelni. A párt ellenzéki szerepre készül, erősítette meg Herényi Károly is. Mint mondta, a Fidesszel kötendő koalícióhoz túl sok a sértés és a seb.