Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

MDF: a Magyar Nemzet helyett saját újság

2003.07.11. 12:03
A Magyar Nemzet tudósításaival elégedetlen Magyar Demokrata Fórum tagsága várhatóan a jövő héten már saját újságból tájékozódhat a párt ügyeit illetően. A kisebbik ellenzéki párt vezetése szerint szükséges döntés volt a lapkiadás, mert a jobboldali napilapból az MDF hívei is kizárólag a Fidesz szemszögéből kommentálva ismerhették meg a közéleti eseményeket.
Már a jövő héten nyomdába kerülhet az MDF pártújsága. A magántőkéből finanszírozott lap munkacíme MDF Fórum, de a hírek szerint a pártelnök a "jobbközép" jelzőt látná szívesen a fejlécen.

Már Antallné is lemondta

A Magyar Nemzet nem hagyja békén az MDF-et - írta nyílt levelében januárban Boross Péter exminiszterelnök. Boross az elmúlt hónapokban többször is vállalta a nyílt konfrontációt a jobboldali napilap főszerkesztőjével, mert szerinte a Nemzet tendenciózusan a nagyobbik kormánypárt nézeteit tükrözve írt a Fórumról. A párt vezetése ezért már több ízben foglalkozott egy saját újság kiadásának lehetőségével.

Az Index információi szerint az elnökség számára az is nyomós érv volt a lapalapítás mellett, hogy már Antall Józsefné, a néhai miniszterelnök özvegye is lemondta a Magyar Nemzet előfizetését, mert olyan cikkek is megjelentek, amelyek Antallt is igaztalan vádakkal illették. Az ötletet az elnökség tagja, Viniczai Tibor adta, aki a választások óta saját választókerületében is megjelentet egy Fehérvári Ember című lapot.

25 ezer példányban

Az MDF-es újságot belső terjesztésben a párttagok, a polgármesterek és a párt holdudvara kapja majd kézhez. A 25 ezres példányszámú, nyolcoldalas lapot a tervek szerint évente 6-8 alkalommal adják majd ki. A párt eddig csak internetes honlapot tartott fenn. A másfél éve indult mdf.hu a főszerkesztő, Kerekes Pál tájékoztatása szerint mára elérte a havi 100 ezres letöltést.