Olivér
4 °C
8 °C

Medgyessy lemondott tisztségeiről

2002.05.13. 09:38
Medgyessy Péter miniszterelnök-jelölt és felesége május 15-ei hatállyal eladta a Medgyessy Consulting Kft. 100 százalékát. A szocialista jelölt tavaly azt ígérte, ha kormányfő lesz, minden posztjától megválik: ezt a maga részéről sok esetben már a választások előtt megtette.
Medgyessy Péter, a szerdán várhatóan hivatalosan is kormányalakítási megbízást kapó szocialista miniszterelnök-jelölt az utóbbi időben lemondott valamennyi tisztségéről és cégtulajdonáról - értesült Napi Gazdaság. A kormányfőjelölt a Medgyessy Consulting Kft-beli 80 százalékos tulajdonát május 15-ei hatállyal értékesítette. Felesége, Csaplár Katalin szintén eladta 20 százalékos hányadát. A vevők főként a kft. jelenlegi munkatársai, tanácsadók - nyilatkozta a napilapnak Toll Károly cégvezető, akit tavaly júliusban neveztek ki a vállalkozás élére.

A cég lemond az állami, önkormányzati munkákról

Medgyessy Péter
A Medgyessy Consulting Kft. a tulajdonosváltás után valószínűleg új név alatt folytatja pénzügyi, adóügyi, nemzetközi tanácsadási tevékenységét, valamint Medgyessy kinevezése miatt lemond az állami, önkormányzati munkákról.

A Medgyessy Consulting Kft. egyetlen befektetése a Tiszapüspöki Aranykorona Rt. Ennek alapítói között van többek között Erős János, a K&H Bank korábbi elnök-vezérigazgatója, aki egyes értesülések szerint a Magyar Fejlesztési Bank elnöki posztjának várományosa. A cég alapító elnöke Benedek Fülöp, az előző MSZP-kormány földművelésügyi közigazgatási államtitkára. A mezőgazdasági társaságban egyébként felügyelőbizottsági tag volt a nemrég elhunyt Hofi Géza humorista is.

Minden posztjától megvált

Medgyessy a napokban, május 1-jei hatállyal távozott a QBE Atlasz Biztosító igazgatóságából is. Szintén ugyenezen a napon adta fel a Magyar Cetelem Rt. felügyelőbizottsági tisztségét is, amelyet tavaly márciusa óta látott el. Noha legismertebb beosztásáról, az Inter-Európa Bank elnöki tisztségéről már tavaly szeptember végén lemondott, a cégbíróságon ennek még nincs nyoma - írja a Napi Gazdaság.

A leendő miniszterelnök januárban 3,15 millió forintért eladta a kockázati tőkebefektetésekre alapított B.J.P. Invest Kft.-ben meglévő 3 milliós forintos üzletrészét is. A vevő a többségi tulajdonos, svéd hátterű Investor-csoport volt. Tavaly év végén Medgyessy szakított az orosházi Guardian Magyarország Kft.-vel is, ahol felügyelőbizottsági elnök volt. Ezt megelőzően, szeptember végén eljött a Magyar Szeszipari Szövetség éléről és májusban a brókercégeket minősítő Focus Rt. felügyelőbizottságából is távozott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?