Piroska
3 °C
4 °C

Medgyessy a közös értékekről beszélt a pápának

2002.07.04. 16:21
A magyar miniszterelnök vatikáni látogatása jó alkalom volt arra, hogy felvázolhassa az új magyar kormány szándékát az egyházakkal való kapcsolattartásban - mondta el Medgyessy Péter miniszterelnök csütörtökön a kíséretében lévő magyar újságíróknak, miután a Vatikánban fogadta II. János Pál pápa.
A magyar kormányfő megerősítette a katolikus egyházfő előtt: a jelenlegi kormány meg akarja tartani mindazt, ami az előző kormányok tevékenységében értékes volt.

Számos a közös érték

Medgyessy Péter szerint számos olyan érték is van, amelyet a mai magyar kormány és a magyarországi egyházak közösen vallanak. Ezek közé tartozik a családok összetartásának segítése, érdekeik szolgálata, akárcsak a szegénység fokozatos felszámolása - fűzte hozzá a miniszterelnök, aki a pápával folytatott megbeszélés után tárgyalt Leonardo Sandri érsekkel, a vatikáni Államtitkárság általános ügyekért felelős vezetőjével is.

Újabb pápainvitáció

A beszélgetés alkalmat adott arra is, hogy a miniszterelnök megerősítse a szentatya magyarországi látogatására vonatkozó meghívást, amit két héttel korábban Mádl Ferenc köztársasági elnök is megtett. Medgyessy Péter elmondta: a magyar emberek szívesen látják a pápát magyar földön. "Szeretném, ha folytatódna a Szentszék és Magyarország között kialakult párbeszéd" - hangsúlyozta a magyar kormány feje az újságírók előtt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!