Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Medgyessy a közös értékekről beszélt a pápának

2002.07.04. 16:21
A magyar miniszterelnök vatikáni látogatása jó alkalom volt arra, hogy felvázolhassa az új magyar kormány szándékát az egyházakkal való kapcsolattartásban - mondta el Medgyessy Péter miniszterelnök csütörtökön a kíséretében lévő magyar újságíróknak, miután a Vatikánban fogadta II. János Pál pápa.
A magyar kormányfő megerősítette a katolikus egyházfő előtt: a jelenlegi kormány meg akarja tartani mindazt, ami az előző kormányok tevékenységében értékes volt.

Számos a közös érték

Medgyessy Péter szerint számos olyan érték is van, amelyet a mai magyar kormány és a magyarországi egyházak közösen vallanak. Ezek közé tartozik a családok összetartásának segítése, érdekeik szolgálata, akárcsak a szegénység fokozatos felszámolása - fűzte hozzá a miniszterelnök, aki a pápával folytatott megbeszélés után tárgyalt Leonardo Sandri érsekkel, a vatikáni Államtitkárság általános ügyekért felelős vezetőjével is.

Újabb pápainvitáció

A beszélgetés alkalmat adott arra is, hogy a miniszterelnök megerősítse a szentatya magyarországi látogatására vonatkozó meghívást, amit két héttel korábban Mádl Ferenc köztársasági elnök is megtett. Medgyessy Péter elmondta: a magyar emberek szívesen látják a pápát magyar földön. "Szeretném, ha folytatódna a Szentszék és Magyarország között kialakult párbeszéd" - hangsúlyozta a magyar kormány feje az újságírók előtt.