Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Megint államtitoksértés miatt vizsgálja a Nemzetet a rendőrség

2002.08.03. 13:11
Ismét a Magyar Nemzet Medgyessy-dokumentuma miatt vizsgálódik a rendőrség. A miniszterelnök szt tiszti tartalékállományba helyezési parancsának közlése kapcsán azt vizsgálják, sértetett-e államtitkot a lap.
A rendőrség feljelentés kiegészítés keretében vizsgálja, hogy történt-e államtitoksértés a Magyar Nemzet július 31-ei és augusztus 1-jei számában Medgyessy Péter titkosszolgálati múltjával kapcsolatos dokumentumok közzétételével.

Szakértő bevonásával

Erről az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatósága szombaton tájékoztatta az MTI-t. Garamvölgyi László szóvivő közleménye szerint titok szaktanácsadó bevonásával azt tisztázzák, hogy a dokumentumok közreadásával történt-e államtitoksértés, megállapítható-e a bűncselekmény alapos gyanúja.

Sorjázó dokumentumok

A Magyar Nemzet szerdai számában azt a Horváth István akkori belügyminiszter által aláírt parancsot közölte, amely 1982. december 31-i hatállyal elrendeli Medgyessy Péter szolgálati viszonyának megszüntetését és tartalékállományba helyezését. A lap csütörtökön egy olyan dokumentumot tett közzé, amely szerint 1981. április 4-e alkalmából négyezer forintos pénzjutalomban részesítették Medgyessy Péter. Garamvölgyi László elmondta, hogy a szakértői vizsgálat határideje 15 nap, amely szükség esetén újabb 15 nappal meghosszabbítható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?