Diána
12 °C
27 °C

Megint államtitoksértés miatt vizsgálja a Nemzetet a rendőrség

2002.08.03. 13:11
Ismét a Magyar Nemzet Medgyessy-dokumentuma miatt vizsgálódik a rendőrség. A miniszterelnök szt tiszti tartalékállományba helyezési parancsának közlése kapcsán azt vizsgálják, sértetett-e államtitkot a lap.
A rendőrség feljelentés kiegészítés keretében vizsgálja, hogy történt-e államtitoksértés a Magyar Nemzet július 31-ei és augusztus 1-jei számában Medgyessy Péter titkosszolgálati múltjával kapcsolatos dokumentumok közzétételével.

Szakértő bevonásával

Erről az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatósága szombaton tájékoztatta az MTI-t. Garamvölgyi László szóvivő közleménye szerint titok szaktanácsadó bevonásával azt tisztázzák, hogy a dokumentumok közreadásával történt-e államtitoksértés, megállapítható-e a bűncselekmény alapos gyanúja.

Sorjázó dokumentumok

A Magyar Nemzet szerdai számában azt a Horváth István akkori belügyminiszter által aláírt parancsot közölte, amely 1982. december 31-i hatállyal elrendeli Medgyessy Péter szolgálati viszonyának megszüntetését és tartalékállományba helyezését. A lap csütörtökön egy olyan dokumentumot tett közzé, amely szerint 1981. április 4-e alkalmából négyezer forintos pénzjutalomban részesítették Medgyessy Péter. Garamvölgyi László elmondta, hogy a szakértői vizsgálat határideje 15 nap, amely szükség esetén újabb 15 nappal meghosszabbítható.