Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Hegedűs Medgyessy múltjáról, jövőjéről

2001.11.06. 15:06
Érdemben nem válaszolt Demeter Ervin titokügyi miniszter ifj. Hegedűs Lórántnak arra a kérdésére, hogy volt-e besúgó Medgyessy Péter. A szocialisták miniszterelnök-jelöltjének ugyanis a jövőjét firtatta a MIÉP-es honatya. A szabad demokraták szerint ifj. Hegedűs jobban tenné, ha "főnökét" kérdezné meg a III/III-asokról.
Nincs esélye annak, hogy Medgyessy Péter lesz az ország miniszterelnök-jelöltje - véli ifjabb Hegedűs Lóránt, MIÉP-es képviselő. A politikus a parlament keddi ülésén az azonnali kérdések órájában a szocialista jelölt múltja felől kérdezősködött, azt firtatta, hogy volt-e III/III-as Medgyessy, készített-e feljegyzéseket különböző emberekről, s ezért kapott-e pénzt. A szabad demokrata képviselők erre jó hangosan azt ajánlották ifj. Hegedűsnek, hogy "Kérdezd meg a főnöködet!".

Demeter Ervin, titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter nem tudott érdemi választ adni a MIÉP-es honatya kérdésére. Kijelentette: a III/III-as főcsoportfőnökség munkája szinte teljesen megsemmisült, így nem nagyon maradtak meg dokumentumok. Személyes kérdésekre pedig nem szokott válaszolni.

Gál. J Zoltán, Medgyessy Péter miniszterelnök-jelölt helyettes kabinetfőnöke az Indexnek elmondta: ifj. Hegedűs Lóránt az a képviselő, aki ellen gyűlöletkeltés miatt eljárás folyik. Ma sem hazudtolta meg önmagát. Sajnálatosnak tartja, hogy mindez egy hivatalban lévő miniszter asszisztálása mellett történhet a magyar parlamentben.