Judit
2 °C
7 °C

Medgyessy házszabálysértéssel búcsúzik

2004.09.22. 11:10
A távozó miniszterelnök azonnali kérdésekre adandó válaszaira három fideszes képviselő is vár a parlamentben, de az Index információi szerint Medgyessynek nem áll szándékában részt venni a lemondásának hatályba lépésével egy napra eső ülésen.
A hétfői parlamenti napon a Fidesz három képviselője is visszautasította, hogy a miniszterelnöknek címzett azonnali kérdéseiket annak távollétében kijelölt miniszterek válaszolják meg, így a házszabály szerint - két sikertelen kísérlet után - a még hivatalban lévő miniszterelnöknek jövő hétfőn személyesen kellene megjelennie az ülés kezdetén.

Korrupció, jólét, Söjtör

Répássy Róbert a kormány korrupcióellenes ténykedéséről, Tállai András a nagy jólétről, Szijjártó Péter pedig a söjtöri hagyományok folytatódásáról kívánt eddig kétszer azonnali kérdést feltenni a távozó miniszterelnöknek. Medgyessy Péter "halaszthatatlan közfeladataira" hivatkozva a kormánytagjai közül jelölt ki válaszadókat, ám a kérdések nem hangzottak el, mivel az ellenzéki képviselők nem fogadták el a helyettesítők személyét.

Nincs szankció

Az Országgyűlés következő, szeptember 27-i ülése viszont éppen Medgyessy Péter lemondásának hatálybalépése napján van. Az Index Medgyessy környezetéből származó információi szerint válaszadási kötelezettsége ellenére Medgyessynek nem áll szándékában részt venni az ülésen, amivel megsérti ugyan a házszabályt, de a miniszterelnöki kötelezettség elmulasztása nem jár semmilyen szankcióval.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?