Medgyessy házszabálysértéssel búcsúzik

2004.09.22. 11:10
A távozó miniszterelnök azonnali kérdésekre adandó válaszaira három fideszes képviselő is vár a parlamentben, de az Index információi szerint Medgyessynek nem áll szándékában részt venni a lemondásának hatályba lépésével egy napra eső ülésen.
A hétfői parlamenti napon a Fidesz három képviselője is visszautasította, hogy a miniszterelnöknek címzett azonnali kérdéseiket annak távollétében kijelölt miniszterek válaszolják meg, így a házszabály szerint - két sikertelen kísérlet után - a még hivatalban lévő miniszterelnöknek jövő hétfőn személyesen kellene megjelennie az ülés kezdetén.

Korrupció, jólét, Söjtör

Répássy Róbert a kormány korrupcióellenes ténykedéséről, Tállai András a nagy jólétről, Szijjártó Péter pedig a söjtöri hagyományok folytatódásáról kívánt eddig kétszer azonnali kérdést feltenni a távozó miniszterelnöknek. Medgyessy Péter "halaszthatatlan közfeladataira" hivatkozva a kormánytagjai közül jelölt ki válaszadókat, ám a kérdések nem hangzottak el, mivel az ellenzéki képviselők nem fogadták el a helyettesítők személyét.

Nincs szankció

Az Országgyűlés következő, szeptember 27-i ülése viszont éppen Medgyessy Péter lemondásának hatálybalépése napján van. Az Index Medgyessy környezetéből származó információi szerint válaszadási kötelezettsége ellenére Medgyessynek nem áll szándékában részt venni az ülésen, amivel megsérti ugyan a házszabályt, de a miniszterelnöki kötelezettség elmulasztása nem jár semmilyen szankcióval.  • Hírek
  • Bankszámla