Mátyás
-6 °C
1 °C

Medgyessy a parlamentben marad

2004.10.02. 09:38
Medgyessy Péter volt miniszterelnök dolgozószobáját a parlamentben jelölik ki, írja a Népszabadság. A parlamenti ülésteremben Mandur László, az MSZP alelnöke adta át helyét Medgyessynek.
Medgyessy Péter új irodába költözött. A volt miniszterelnök a korábbi kormányszóvivői szobát kapta meg. Gépkocsihasználatra még egy évig jogosult, titkárság is megilleti.

A miniszterelnöki posztot több mint két évig betöltő Medgyessy mandátumáról nem mond le, bizottsági munkát azonban nem vállal. A parlamentben Mandur László adta át helyét, hogy a volt kormányfőnek ne kelljen a hátsó padsorokban ülnie, írja a Népszabadság.

Hová költöztek a volt kormányfők?

Boross Péter egykori kormányfő olyan rövid ideig töltötte be tisztségét, hogy nem járt számára ilyen jellegű juttatás. Horn Gyula korábbi miniszterelnököt a kancellária Kossuth téri irodaházában helyezték el, igaz, több mint egy éve ismét a parlamentben van a dolgozószobája. Orbán Viktor volt kormányfőt az Országimázs Központ egykori irodájába költöztették, pedig - mint arról korábban beszámoltunk - a parlamentben nézett ki magának egy irodát, azt, ahol Boross Péter, mint miniszterelnöki főtanácsadó dolgozott 1998-2002 között.
Bővebben a költözés hátteréről>>>

Követként segít

Medgyessy Péter a jövőben Gyurcsány Ferenc megbízásából nemzetközi ügyekben és gazdasági területen segíti a kormány munkáját. Feladatáról Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője a napokban úgy nyilatkozott, hogy "képviselőnkként, ha úgy tetszik, követünkként segítse Magyarország európai érdekeinek érvényesítését".
Lendvai Ildikó a volt kormányfő megbízatásáról>>>