Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Szorosan a Fidesz mögött az MSZP

2005.12.15. 08:19
A Medián legújabb kutatása szerint három százalék a Fidesz előnye. Bizakodóbbak lettek a MSZP támogatói, már ugyanolyan arányban bíznak pártjuk győzelmében, mint a Fidesz szimpatizánsai.
Decemberben folytatódott az utóbbi fél év tendenciája, az MSZP támogatottságának lassú növekedése – derül ki a Medián december 2–6. között készült országos reprezentatív felméréséből, melyet a HVG ismertet.

A kutatás szerint május óta a nagyobbik kormánypárt szavazóinak aránya a teljes népességben nyolc százalékkal nőtt, míg a Fideszé inkább hullámzott, de így is maradt három százaléknyi előnye. Az SZDSZ jelenleg a teljes népességben négy, a választani tudó biztos szavazóknál öt százalékon áll.

A többi kisebb párt támogatottsága jócskán elmarad az öt százalékos parlamenti küszöbtől.

Figyelemre méltó változás, hogy míg az utóbbi két évben egyértelmű többségben voltak azok, akik szerint a Fidesz lenne a győztese egy most vasárnapi választásnak, mára kiegyenlítetté vált a két nagy párt győzelmi esélyének a megítélése és az MSZP támogatói immár ugyanolyan arányban bíznak pártjuk győzelmében, mint a Fidesz szimpatizánsai.