Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Medgyessy: minden ötödik embert érint a lakáshitel-változás

2003.12.16. 06:32
Az MSZP frakciójának szokásos hétfői találkozóján megjelent Medgyessy Péter miniszterelnök, aki tájékoztatta a frakciót a kedvezményes lakáshitel-rendszer átalakításáról. A miniszterelnök egy felmérést idézett, amely szerint az "emberek 65 százaléka nem is akarta igénybe venni a kedvezményes lakáshiteleket.
A miniszterelnök által idézett felmérés további megállapítása szerint az emberek 12 százaléka már élt a kedvezményes lakáshitel-rendszer lehetőségével, s nagyjából minden ötödik embert érintettek a változások - írja a Népszabadság. A lakosság 65 százaléka nem akarta ugyanakkor igénybe venni a lehetőséget.

Medgyessy Péter beszámolt arról is, hogy a kormány szerdai ülésén tárgyalni fog a nemzeti lakásprogramról, amely a bérlakások valamint a szociális lakások építésére koncentrál majd. A lap szerint Medgyessy Gyurcsány Ferenc által vallott neoliberális gazdaságpolitika mellett szállt síkra, amely szerint át kell alakítani és igazságosabbá kell tenni a jóléti rendszereket.

Göndör István, frakcióvezető-helyettes, azt mondta a lapnak, hogy a képviselőcsoport megértően tudomásul vette a kamatemeléseket.  • Vennék
  • Hírek