Jenő
-2 °C
6 °C

Az esztergomi polgármester az MSZP-t vádolja a gyújtogatással

2008.04.29. 21:15
Háza és autója felgyújtásában a helyi ellenzék egyes tagjai is részt vehettek, nyilatkozta Meggyes Tamás, polgármester az önkormányzati hetilapnak. Az esztergomi MSZP jogi lépéseket ígért a súlyos vádak miatt.

Meggyes Tamás, Esztergom fideszes polgármestere a helyi MSZP-SZDSZ-es ellenzéket is felelőssé teszi autója és háza felgyújtásáért, szerinte "a város költségvetésére bűnözők és spekulánsok vetettek szemet, akik összekapcsolódtak bizonyos helyi ellenzékiekkel", Meggyes Tamás erről az önkormányzat által támogatott hetilap, a Hídlap legfrissebb számában beszélt.

"Azt gondolom, hogy a házam és a kocsim felgyújtása nem egyetlen ember őrült cselekedete volt és úgy tűnik, hogy ebben a helyi ellenzék egyes tagjai is részt vettek" - jelentette ki a vele készült interjúban polgármester, aki politikai indítékot feltételez a gyújtogatás mögött.

Helyi rosszindulat

Meggyes Tamás kocsiját és házát április 8-án hajnalban gyújtották fel eddig ismeretlen tettesek. Az épületnél benzines kannákat találtak a tűzoltók.

A polgármester úgy fogalmazott, hogy "a teljesen lepusztuló Gyurcsány-kormányzat utolsó akciói közé tartozhat ez is, - lásd a megyei jogú városok lehallgatás-botrányát vagy a rendőrpalota elleni műtámadást - ugyanakkor helyi rosszindulatra is szükség van ahhoz, hogy ilyen események megtörténhessenek".

jönnek a maffiamódszerek

Meggyes Tamás kitér arra is: a közelmúltban nyilvánosságra került, hogy az önkormányzat 2,4 millió forintért tanulmányt készíttetett az esztergomi online kommunikáció fejlesztéséről. Mint a helyi MSZP-SZDSZ-es ellenzék nyilvánosságra hozta, a tanulmány bővebb változata egyebek között tanácsokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan kell mozgósítani a jobboldali érzelmű embereket. A polgármester szerint az ügyhöz Nyíri Attila MSZP-s képviselőnek lehet köze.

"Az ügy kirobbantásával csak a városvezetésnek akartak ártani" - közölte Meggyes, aki szerint 2002-től 2006-ig a szocialista irányítású megyei hatóságokkal, rendőrséggel, ügyészséggel "üldöztettek a szó szoros értelmében, és mindehhez akkor a helyi szocialista frakció szállította a feljelentéseket. (...) akkor, azokkal a módszerekkel nem sikerült elgáncsolni, jönnek a maffiamódszerek".

Meggyes vádjaira reagálva Nyíri Attila, az MSZP városi frakció-vezetője az MTI-nek azt mondta, az ügyben megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?