Tanulmányhegy a MeH irattárából

2003.03.03. 11:56
Az Index információi szerint a Miniszterelnöki Hivatalban már egy iratméternyi mennyiség került elő az előző ciklus idején készült kormányzati tanulmányokból. Az elfekvő elemzések után akkor kezdődött meg a kutatás, amikor a fideszes Répássy Róbert személyesen akart betekinteni Ron Werber 10 ezer dollárért készített kormányzati hatékonysági munkájába.
Jelentős tanulmány-megrendelőként működött a Kancellária Stumpf István minisztersége alatt is.

Wermer, Bayer, Lovas

Sajtóinformációk szerint az Orbán-kormány idején több százmillió forintot fizettek ki olyan tanulmányokért, amelyek hasonló témakört ölelnek fel, mint az MSZP kampánytanácsadója, Ron Werber novemberben készült dolgozata. Mint emlékezetes Répássy Róbert, a Fidesz képviselője a múlt héten a Miniszterelnöki Hivatalt ideiglenesen vezető államtitkár irodájában próbált betekintést nyerni az elemzésbe, majd amikor Szekeres Imre levélben tudatta, hogy a tanulmány döntés-előkészítő jellege miatt 30 évig nem nyilvános, a honatya kétségbe vonta a tanulmány létezését is.

Az ellenzéki támadások után a Miniszterelnöki Hivatalban összegyűjtik most mindazokat az írásokat, amelyekre az előző kormányzat adott megrendelést. Az Index információi szerint eddig legalább egy iratméternyi dokumentum került elő. Ezek egy része a Fidesz egykori kampányvezéréhez, Wermer Andráshoz kötődik, de a MeH-nek készített irányok szerzői között található többek között a sajtóklubos Lovas István és Bayer Zsolt is.  • Csok