Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Közbeszerzési kavarás a személyügyi központnál

2007.06.11. 08:37
Nem sokkal az eredményhirdetés előtt vonták vissza a Kormányzati Személyügyi Központ informatikai rendszerére kiírt közbeszerzési eljárást, mert a jelek szerint a meccs előre le volt vajazva, írja a Népszabadság.

A kormányzati személyügyekért felelős államtitkárság csütörtökön arra kérte a közbeszerzések tanácsát, hogy függessze fel a Központi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ szervezeti és informatikai rendszerére kiírt közbeszerzési eljárást.

Szetey Gábor államtitkár korábban 800 millió forintra taksálta a beszerzés költségét, amelynek célja a közigazgatásban dolgozók személyi, teljesítményértékelési, javadalmazási, képzési és szabadság-nyilvántartási adatainak egységesítése.

A lap szerint a beérkező pályázatok alapján eleve borítékolni lehetett, ki a befutó, ezért állították le az eljárást. A Miniszterelnöki Hivatal kormányszóvivői irodájának indoklása szerint „a pályázati követelmények nem biztosították a jelentkezők objektív és azonos eséllyel történő rangsorolását”.

A pontatlan pályázati feltételeket egyébként házon belül fogalmazták meg, hiszen a személyügyi államtitkárság és a lebonyolításba bevont Központi Szolgáltatási Főosztály is a Miniszterelnöki Hivatal hatáskörébe tartozik.

Az első kiírás lefújásának napján a Közbeszerzések Tanácsához megérkezett az újabb kiírás, amely a korábbival szóról szóra azonos, írja a Népszabadság. A sietség oka a szűkre szabott határidő, júliustól ugyanis be kell vezetni a központi közigazgatásban dolgozók teljesítményértékelési és jutalmazási rendszerét.