Melegházasságok az Oktogonon

2008.06.27. 07:43
Megkapták az Oktogonra a területfoglalási engedélyt a meleg büszkeség napjának szervezői, s állításuk szerint ez erősebb, mint egy rendőrségi demonstráció-bejelentés, így szélsőségesek nem zavarhatják meg a rendezvényt. a békét ki is használják a melegek: házasságokat készülnek kötni a nyolcszögletű téren.

Performansz jellegű házasságkötéseket tartanak a melegek az Oktogonon július 5-én, a meleg büszkeség napján, írja a Népszava. A szervezők megkapták ugyanis a területfoglalási engedélyt a térre, már csak a városfejlesztési testület jóváhagyása szükséges.

A szervezők szerint ez erősebb, mint egy rendőrségi bejelentés, vagyis ha a terv sikerül, arra a részre nem lehet ellentüntetést sem bejelenteni. Korábban az Andrássy úti vonulási útvonallal voltak problémák, a rendőrség a forgalom akadályozása miatt először megtiltotta a rendezvényt.

Később a hatóságok mégis elfogadták a bejelentést, közben azonban a szélsőségesek ígértek ellendemonstrációt, például Budaházy György és Toroczkai László gyűjti Hunnia hadait, hogy megvédjék Magyarország becsületét a leszbikusokkal és a homoszexuálisokkal szemben. Ám ezt az Oktogonnál, állítja a Népszava, már nem tehetik meg. legalábbis bejelentett módon.  • Hírek
  • Hírek